Bu haber kez okundu.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Modern Arıcılık Eğitimi Düzenlendi
banner229

1.700 ton üzerinde bal üretimi ve 160 bin kovanı ile ilimizin en önemli sektörlerinden biri olan arıcılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak üzere Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce üreticilere “Modern Arıcılık Eğitimi” veriliyor.
Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Arıcılık Uzmanı Mehmet Şükrü Sümer tarafından 25 üreticiye; bal arısı ırkları, koloni düzeni, mevsimsel bakım, arı ürünleri üretimi, ballı bitkiler, gezgin arıcılık, ana arı yetiştiriciliği ve arı sağlığı konularında teorik ve pratik eğitim veriliyor.

Verilen eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerler sertifika almaya hak kazanacaklar. 
Eğitimin açılışına katılan İl Müdür Yardımcısı M. Sabri Tan ,kursiyerlere başarı temennisinde bulunarak Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak üreticilere yönelik eğitimlerin devam edeceğini, arı yetiştiricileri tarafından modern arıcılık yöntemleri uygulanarak yapılacak bal üretiminin ilimiz istihdamına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Eğitime katılan arıcılara yönelik pratik eğitim kapsamında koordinasyon Tarımsal veriler şube Müdürü Mehmet Seven, arıcılık uzmanı Mehmet Şükrü Sümer ve eğitime katılan üreticiler ile birlikte İkizbağlar köyünde uygulamalı eğitim verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.