Bu haber kez okundu.

Siirt İHH'DEN  Suriye'ye Yardım
banner229
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Siirt Şubesi aracılığıyla temin edilen 1 tır un, Suriye'ye sınırındaki İHH koordinasyon merkezine ulaştırıldı.
İHH Siirt şube başkanı Metin Yardım yaptığı açıklamada, hayırsever vatandaşların desteğiyle toplanan un çuvallarından hazırlanan bir Tır Suriye Sınırındaki İHH koordinasyon merkezinde bulunan ekmek fabrikasına gönderilerek burada ekmek yapılarak Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını söyledi.
Suriye sınırına geçerek buradaki insani yardım çalışmalarına katıldıklarını ifade eden Yardım, "Vatandaşlarımız ümmet bilinciyle hareket ederek bugün yanı başımızda bunan Suriye’deki kardeşlerimize yardımcı olmak için başlattığımız kampanyaya destek verdiler.
Birçok aile gücü yetince toplanan un çuvalları sayesinde bir TIR un topladık. Bu unu bizzat eşlik ederek Suriye sınırına getirdik ve buradaki İHH koordinasyon merkezine teslim ettik. Bu unlar buradaki fabrikamızda ekmek yapılarak Suriyelilere dağıtılacak. S
uriye’de batılı ülkelerin desteğiyle sürdürülen savaşta en çok Müslümanlar mağdur oluyor. Bunun en fazla yükünü de Türkiye sırtlanmış durumda. Bizde Türkiye halkı olarak Suriyeli kardeşlerimizin çığlıklarına en azından insani olarak bu hassasiyeti göz önünde bulundurarak kampanyalar başlatıyoruz.
Bugün Siirtli kardeşlerimizin yardımlarını selamlarıyla birlikte Suriyeli kardeşlerimize getirip teslim ettik.” “Yeniden ayağa kalkmamızı engellemek için de doğulu batılı şer güçler ellerinden gelen her şeyi yapıyor diyen Yardım şöyle devam etti: “Suriye’de adı koyulmamış bir savaş yaşıyoruz. Bu savaş her ne kadar Suriye’de olsa da bizi can evimizden vuruyor. Bizde bu ateşe sesiz kalamıyoruz halkımız ümmet bilinciyle bize yaptığı bağışları bizde oradaki yardıma muhtaç hale gelen kardeşlerimize ulaştırıyoruz yardımlarımız bundan sonrada devam edecek" dedi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtYardımSURİYEIhh
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.