Bu haber kez okundu.

Siirt Heyeti Ankara'ya Çıkarma Yaptı
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, AK Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, AK Parti MKYK üyesi Hemşerimiz Ethem Sancak,Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu Ankara’ya çıkarma yaparak, Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan, TOKİ Başkan Vekili Sami Er ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ı ziyaret ederek Siirt’in sorunlarını masaya yatırdılar.

Siirt heyeti ilimizi çıkmaz sokak olmaktan kurtarmak için yeni bir girişim başlattılar.

AK Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay önce Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve ilgili daire başkanlarıyla toplantı yaparak, Siirt’in ulaşım sorunlarını masaya yatırdı.

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile yaptığı görüşme neticesinde Kurtalan-Havaalanı arasındaki yol, sıcak asfalt ile kaplanacak ve İhalesinin yakında yapılacağının müjdesini verdi.

Siirt il genelinde karayolları ağında bulunan yolların bitirilmesinin önemine vurgu yapan Aktay, hazırladığı dosyayı Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal’la müzakere ederek, Siirt’in coğrafi açıdan stratejik önemini de anlattı.

Aktay, “Siirt'i son durak olmaktan çıkararak, bölgeyle bütünleştirilmesi gerekiyor. Bunun için stratejik adımların atılması ve sunduğumuz projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Milletvekili Yasin Aktay tarafından çözüm için önerilen çalışmalarını dikkate alacaklarını ifade etti.

AK Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, DSİ Genel Müdürü Murat Acu ile yaptığı görüşmede ise, Ilısu Barajı Göleti altında kalacak yolun yerine standardı yüksek yeni yol yapılacağı, su tutma sonunda oluşacak Ilısu Baraj Göleti üzerinde feribot seferlerinin yapılmasına karar verildi.

Siirt Heyeti daha sonra Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ı makamında ziyaret ederek, Siirt-Eruh yolu, Siirt-Kurtalan yolu, Pervari-Çatak yolu ve en önemlisi kapalı olan havaalanıyla birlikte Siirt'in tüm ulaşım sorunlarını yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda masaya yatırdılar.

Siirt Heyeti, Ulaştırma Bakanı Arslan’dan Siirt-Kurtalan, Siirt-Batman karayolunun yapımı için söz aldılar.

AK Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay daha öncede Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan ile yaptığı görüşme neticesinde de Kurtalan-Batman Karayolu, 2017 Yatırım Programına alınmasını sağlamıştı.

Siirt heyeti daha sonra TOKİ Başkan Vekili Sami Er’i ziyaret ederek, eski Devlet Hastanesi, Veysel Karani’de yaşanan sıkıntıların yanı sıra Jandarma komutanlığının şehir içinden taşınması konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Siirt Heyeti Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ı makamında ziyaret ederek, kütüphane ve kültür merkezi yatırımını konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Birbey Bozbeyoğlu 7 yıl önce

İşte budur. Vatandaşın beklediği manzara budur. Memleket meseleleri için bir araya gelinirse inşAllah aşılmayacak ve çözülmeyecek hiç bir husus kalmaz . Bu heyette yer alan, buna vesile olan her kese teşekkürler. Özellikle Siirt Batman arası yapılacak asfalt çalışmaları için büyük çaba sarf eden Siirt Milletvekili Sayın Yasin AKTAY' ya Teşekkürler.

Avatar
memet 7 yıl önce

bu memleket için kim çalışıyorsa ALLAH ondan razı olsun, yeri gelmişken adalet bakanlığına ziyaret edilsin o eski cezaevi ordanda kaldırılsın.

Avatar
AHMET 7 yıl önce

Sayın Vali beyi bu çalışmalarından dolayı gerçekten tebrik ediyorum, Siirte atanır atanmaz bu ikinci seferdir Ankaraya siirt sorunları için çıkarma yapıyor, İnşaalah bu çalışmalarının meyvesini alırız.

Avatar
yusuf 7 yıl önce

Sayın AKTAY daha önce yani 7 mart 2016 tarihinde karayolları genel müdürlüğünde bu yatırımlar için bir toplantı yapmıştınız o toplantıdan bir buçuk yıl geçti hiç bir şey çıkmadı, demekki o çalışmalar hep kağıt üstünde kalmış,