Bu haber kez okundu.

Siirt Havaalanı'na Yeni Terminal Binası Yapılıyor
banner229

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Dış İlişkilerden sorumlu Başdanışmanı AK Parti Siirt Milletvekilimiz Prof. Dr. Yasin Aktay, hafta sonu ilimize gelerek, il yönetim kurulu toplantısına katıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Dış İlişkilerden sorumlu Başdanışmanı AK Parti Siirt Milletvekilimiz Prof. Dr. Yasin Aktay’ı Havalimanında AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, İl,İlçeTeşkilatları ve vatandaşlar coşku ile karşıladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Dış İlişkilerden sorumlu Başdanışmanı AK Parti Siirt Milletvekilimiz Prof. Dr. Yasin Aktay, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Kurtalan İlçe Teşkilatı ve İl teşkilatı ile birlikte Yunuslar köyünde bulunan Kasım Ceylan’ın ablasının vefatı dolayısıyla taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı diledi.

AK Parti Siirt Milletvekili Prof.Dr. Yasin Aktay, ve İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ile birlikte il binasına geçerek partilerle, ilimizde yapılan yatırımlarla ilgili bilgilendirme yaptı.

Aktay, Siirt Havaalanının uçuşlara uygun hale getirilmesi amacıyla Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve Siirt İl Özel İdaresi iş birliğinde geçen ay başlatılan çalışmaların devam ettiğini ve Ulaştırma Bakanıyla yaptığı görüşmede Devlet Hava Meydanları tarafından yapılacak diğer bölümün ihalesinin bu hafta yapılacağını ve bir başka müjde vererek Havaalanında yapılacak çalışmalarla birlikte Ocak ayı içerisinde Terminal binasının da baştan sona yenileceğinin müjdesini verdi.

Hava meydanları yetkilileriyle yaptığı görüşmeyi anlatan Aktay, DHMİ tarafından yapılacak çalışmaların önümüzdeki hafta ihale edileceğini, tüm bu çalışmaların sonunda Siirt Havaalanının uçuşa elverişli hale getirileceğini ve en kısa sürede sorunsuz bir şekilde seferlerin başlayacağını ifade etti.

Aktay, "Pistin fiziki durumu nedeniyle pilotların sefer yapmak istememesi nedeniyle Siirt Havaalanın, uzun zamandır uçuş trafiğine kapalı olduğunu, bizleri ve vatandaşlarımızı üzen bu durumu kalıcı çözmek amacıyla Ankara'da ciddi girişimler yaptıklarını belirten Aktay, Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan başta olmak üzere Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak ile çeşitli değerlendirmelerde bulunduklarını, DHMİ uzmanları tarafından havaalanında teknik incelemeler yapılarak, sonuç raporu hazırlandığını ve bu rapora göre, havaalanında Glide Path cihazının kurulduğunu ve kritik sahada kalan tepelerin İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından tesviye edildiğini, bozuk zemin düzeltme yoluna gidildiğini ve bakım çalışmalarının ardından kötü hava koşullarında bile uçakların güvenli bir şekilde inmesini sağlayabilen ILS sistemi kurulduğunu söyledi.

Aktay,Çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni terminal binası ile ilimiz yeni bir havaalanına kavuşmuş olacağını ifade etti.

Garnave kaplıcasının suyunun kurtarılması için başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirten Aktay, sondaj çalışmalarının devam ettiğini, sondaj çalışmalarının sonucunda, Garnave suyunun Kezere getirileceğini ve burada kurulacak termal tesiste 300 adet konut yapılacağını, burada bir yıl içerisinde 15 bin aile devre mülk sistemi ile termal tatil yapabileceğini, ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığı görüşmede projenin tamamlanmasıyla birlikte bir yat limanın kurulacağını ve vatandaşların Hesta kaplıcasına feribotla yarım saatte gideceğinin müjdesini verdi.

AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Siirt- Kurtalan karayolu ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, yolun kamulaştırma sorunları vardı. Bunu da bakanlar kuruluyla çözerek, Bakanlar Kurulunda alınan kararla birlikte acil kamulaştırma kararı çıkardıklarını ve havaların ısınmasıyla birlikte Siirt-Kurtalan karayolunda çalışmaların başlayacağını söyledi.

AK Parti Siirt Milletvekilimiz Yasin Aktay, Siirt'te yatırım yapılabilirliğine dikkat çekmek amacıyla daha önce yerel medyayla paylaştığı projeden biri olan, "İpek Halı Dokuma” atölyeleri projesini mutlaka hayata geçireceklerini ve ilimize önemli bir istihdam kazandıracaklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Dış İlişkilerden sorumlu Başdanışmanı AK Parti Siirt Milletvekilimiz Prof. Dr. Yasin Aktay ve AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ile birlikte Eruh Gençlik Spor yönetici ve futbolcularıyla bir araya gelerek amatör ligde kendilerine başarılar dilediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.