Bu haber kez okundu.

Siirt Gönül Elçilerinden, SODES Projelerine Tam Destek
banner229

Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen, Siirt Valiliği himayelerinde yürütülen projelere, Vali Ali Fuat Atik’in eşi Fulya Atik öncülüğündeki Siirt Gönül Elçileri destek verdi.

Vali eşi Fulya Atik ve beraberindeki Gönül elçileri, ‘Şehit Davut İlbaş İlkokulu’ bünyesinde yürütülen “Bilinçli Anneler, Sağlıklı Nesiller” projesi kapsamında düzenlenen satranç, masa tenisi, resim, tiyatro kurslarını ziyaret ederek, destek verdi.

Proje kapsamında yapılan etkinliklere katılan Fulya Atik, kursları inceleyerek, yetkililerden bilgi.

Kursiyer bayanlarla ve çocuklarla bir süre sohbet eden Fulya Atik, SODES Projelerinin önemine değinerek, yürütülen bu projelerle ilimizdeki dezavantajlı kesimlerin eğitim, sağlık sosyal ve ekonomik olarak, yaşam koşullarını daha üst seviyelere çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Proje Koordinatörü Hayrettin İleri ise yaptığı açıklamada, Projenin Merkez ilçe Conkbayır Mahallesi’nde ikamet etmekte olan 250 kadını ve 80 çocuğu kapsadığını söyledi.

Proje kapsamında Kadınlara eğitim verilirken aynı zamanda 80 tane çocuğa gruplar halinde masa tenisi, tiyatro, resim/ebru, satranç eğitimleri verildiğini kaydeden Proje Koordinatörü Hayrettin İleri şunları Kaydetti:

“Aile içi şiddetle mücadeleye yönelik faaliyetler, kadın haklarına ilişkin bilinçlendirme faaliyetleri, aile içi iletişimi güçlendirmeye yönelik faaliyetler, madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklara yönelik bilinçlendirme faaliyetleri, yurttaşlık ve birlikte yaşama bilincini artırmaya yönelik faaliyetler yapılacaktır. Ayrıca her ayın sonunda eğitime katılan kadınlarla birlikte bir sosyal aktivite yapılacaktır.” 

Vali eşi Fulya Atik ve beraberindeki Siirt Gönül Elçileri daha sonra okulda düzenlenen Çikolata Atölyesi çalışmalarına katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.