Bu haber kez okundu.

SİİRT FISTIK ÜRETİCİLERİ İLE GAZİANTEP FISTIK ÜRETİCİLERİ BULUŞTU
banner229
Gaziantep Fıstık üreticileri ilimizdeki fıstık bahçeleri ve fıstık işleme tesislerini gezdi.
Gaziantep’ten gelen heyet ilk olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat’ı makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundular.
Ziyaretin ardından, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü ve Tillo İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettiği, Tillo İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden İlçe Müdür Vekili Zeki Erden ve Teknik Personel Ziraat Mühendisi Çağdaş Can Toprak' ın katıldığı teknik gezide Gaziantep Fıstık Üreticileri ile Siirt ve Tillo Fıstık üreticileri buluştu.
İl ve İlçemizdeki örnek Fıstık bahçeleri ve Fıstık işleme tesisleri gezilerek Siirt' te yapılan Fıstık yetiştiriciliği ile Gaziantep' te yapılan Fıstık yetiştiriciliği konuşularak her iki ilde de fıstıkta karşılaşılan sorunlar, fıstık hastalık ve zararlıları tartışıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.