Bu haber kez okundu.

Siirt Esnafı Umudunu Bayrama Bağladı
banner229
Bölgede yaşanan olaylardan dolayı işleri olumsuz yönde etkilenen Siirt esnafı, işlerinin az da olsa hareketlenmesi için umudunu Kurban Bayramına bağladı.
Türkiye’de ve özellikle bölgede giderek artan çatışma ortamından en çok etkilenen kesimlerden biri de esnaf oldu. Olaylardan dolayı iş yapamaz hale gelen Siirt esnafı, umudunu Kurban Bayramına bağladı. Neredeyse her gün açtıkları dükkânlarını siftah dahi yapamadan kapatmak zorunda kaldıklarını söyleyen esnaf, olaylar yüzünden kira masraflarını dahi çıkaramadıklarını ve böyle devam ederse iflasın eşiğine geleceklerine işaret etti.
Tek umudunu Kurban Bayramına bağlayan esnaf, piyasa genelinde yaşanan durgunluğun az da olsa önümüzdeki zamanda yerini hareketli günlere bırakmasını umut ediyor.
“Kiramızı dahi çıkaramaz duruma geldik”
Olayların başlamasıyla işlerinde bir durgunluk yaşandığını söyleyen esnaflar, “Millet tedirgin. Olaylar işlerimizi çok düşürdü. Yaşanan çatışmaların en büyük mağduru biz esnaflarız. Piyasa durgun, halk tedirgin, her yerde huzursuzluk hakim durumda. Bunlar olunca haliyle bizlerin de işleri olumsuz yönde etkileniyor. Tedirginlikten dolayı halk dışarı çıkamıyor. Kiramızı dahi çıkaramaz duruma geldik. Şuanda bizlerin umudu ve beklentimiz önümüzdeki Kurban Bayramıdır.” dediler.
“Böyle devam ederse iflas edeceğiz”
Çatışma ortamı nedeniyle işlerinin neredeyse durma noktasına geldiğini belirten ayakkabı satıcısı esnaf, “Olaylardan önce işlerimiz gayet iyiydi. Ama şimdi olaylar yüzünden işlerimiz neredeyse durma noktasına geldi. Herkesin gözü bu olayların bir an önce bitmesidir. Olaylar yüzünden işlerimiz çok etkilendi. Kiramızı dahi çıkaramıyoruz. Olaylar bizi de etkiledi. Mağdur olan yine biz esnaf olduk. Böyle devam ederse iflas edeceğiz. Bayram umudumuz var ama bayramdan sonra olayların devam etmesiyle işlerimiz daha da düşeceğinden endişe ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Umudumuz bayram”
Bir başka esnaf ise, işlerinin olayların tırmanışa geçmesiyle durgunluk yaşadığını ama her sene olduğu gibi bayram alışverişinden umutlu olduklarını söyledi. Esnaf: “Olaylardan dolayı piyasada bir durgunluk var. Umudumuz bayram. İnşallah bayrama yakın işlerimiz açılır. Gerçi olayların etkisi de var işlerin durgunluğunda ama her sene bayramdan önce bir durgunluk yaşanır. Herkes bayramı bekler. Bayrama yakın işler açılır. Siirt halkı bayram arifesi alışveriş yapmayı sever. Bu bayramda da iyi bir iş yapmayı bekliyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
SiirtEsnafBayram
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.