Bu haber kez okundu.

Siirt Engelliler Platformu Başkanı Barış Amcalar, “Her Birey, Birer Engelli Adayı Olduğunu Unutmamalı”
banner229
Siirt Engelliler Platformu Başkanı Barış Amcalar, çevre düzenleme çalışmalarında engelli bireylerin göz önünde bulundurulması gerektiğini bildirdi.
Amcalar, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, engelli bireylerin kendi engellerini aşabilmesinin çevrenin ve toplumun duyarlılığına bağlı olduğunu söyledi. Engellilerin önüne daha fazla engel çıkarılmaması gerektiğini ifade eden Amcalar, "Özellikle son yıllarda biz engelliler için ülkemizde ciddi adımlar atıldı. Fakat bu adımlar yeterli değil. Ülkemizin her tarafında gerçekleştirilecek çevre, park ve bahçe düzenlemesi ile yol ve diğer tüm çalışmalarda engellilerin göz önünde bulundurulması önemli bir husustur.
Her birey, birer engelli adayı olduğunu unutmamalı ve engellilere karşı toplumsal bilinç oluşturulmalıdır. Bilinmelidir ki, engelli kardeşlerimiz, çevrenin ve toplumun destekleriyle bu engelleri kolaylıkla aşabilir" dedi.
Tüm engellilerin haftasını kutlayan Amcalar, bireylerin küçük yaşlardan başlayarak engellilik ile ilgili eğitilmesi gerektiğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.