Bu haber kez okundu.

Siirt Emniyeti Dolandırıcılara Karşı Uyardı
banner229
Siirt İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları, kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp, para, altın talep eden dolandırıcılara karşı uyardı.
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Sizleri telefonla arayarak kendilerini, polis, asker veya savcı olarak tanıtan ve sizlerden para, altın isteyen şahıslara inanmayın. Böyle bir durumda hemen 155 Polis İmdat ihbar hattını arayın.” denildi.
Siirt İl Emniyet  Müdürlüğünden yapılan açıklamanın devamında, kendilerini hakim, savcı, polis olarak tanıtıp vatandaşlardan para talep eden dolandırıcılara itibar edilmemesi istendi.
Telefonla para veya kontör dolandırıcılığı yapanların geliştirdikleri çeşitli yöntemlerle aradıkları kişiyi ikna etmeyi başardıklarını anlatan yetkililer, "Kendisini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, aranan kişiye kimlik bilgileri, telefon numarası ya da banka hesaplarının terör örgütleri tarafından ele geçirildiğini, kullanıldığını söylüyor. Kendisini emniyet amiri, rütbeli asker, hakim veya savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, çeşitli vaatlerde bulunarak vatandaşlar dolandırılıyor".
Çoğunlukla dolandırıcıların mağdurlara karşı polis telsiz sesi eşliğinde korku verdiklerini söyleyen yetkililer "Konuşma sırasında kurbanlarına operasyonun tamamlanmasının ardından paralarının örtülü ödenek hesabından kendilerine gönderileceğini söylüyorlar.
Şüpheliler son zamanlarda ise yöntem değiştirerek dolandırıcılık olaylarında, mağdurlardan para ve altınları çöp tenekelerine veya verdikleri adreslere bırakmalarını istiyor. Bazı olaylarda kurbanlarını kendilerini uyarmak için telefonla arayan gerçek görevli polislerimize 'Siz sahte polissiniz. Ben onlara inanıyorum. Parayı gönderiyorum' diye söylüyor. Emniyet birimlerinde verilen hizmetlerle ilgili vatandaşlardan herhangi bir ücret kesinlikle talep edilmemekte. Bu şekilde telefonla aranılan vatandaşlarımız karşı tarafın söylemlerine asla itibar etmemeli, herhangi bir hesap numarasına para kesinlikle yatırmamalı, dolandırıcıların verdikleri adreslere ziynet eşyası veya para bırakmamalıdır.
Bu tarzda bir yaklaşımla karşılaşan şahıslar en yakın kolluk kuvvetine zaman kaybetmeden gitmeli veya ücretsiz olan 155 - 156 nolu telefon numaraları arayarak kolluk kuvvetine bilgi vermelidir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.