Bu haber kez okundu.

Siirt Eğitim Fakültesinden Coşkulu Çanakkale Zaferi Programı
banner229

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesin öncülüğünde, Genç Girişimciler Topluluğu ile Vatan Sevdalıları Topluluğunun katkılarıyla Siirt Üniversitesi Merkez Konferans Salonunda düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Öğrenciler ve vatandaşlar programa yoğun ilgi gösterdiler.

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Basri MEMDUHOĞLU, Çanakkale zaferini eğitim perspektifinden değerlendirdi. Memduhoğlu konuşmasında okullarda işlenen her dersin, öğrencilere vatan aşkını, millet sevgisini, iman ve ümmet bilincini kazandırarak Çanakkale ruhunu canlı tutması gerektiğini belirterek “öğretmen adaylarımızı bu ruhla yetiştirmek arzu ve kararlılığındayız” dedi.

Programda bir konuşma yapan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat ERMAN, Çanakkale Zaferinin olmuş bitmiş, sıradan bir hadise olarak tarih kitaplarında yer alacak basit bir vaka olmadığını belirtti.

Rektör Erman, Çanakkale Ruhu’nun nesilden nesile aktarılarak sürekli canlı tutulması gerektiğine vurgu yaparak günümüzde de bu ruha sahip olmanın önemine değindi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ömer DEMİRBAĞ, dinleyenlere duygulu anlar yaşatan, Mehmet Akif ERSOY eksenli bir Çanakkale Zaferi söyleşisi gerçekleştirdi.

Programa katılan bir gazimizin konuşmasının yanısıra Çanakkale türküleri ve şiir dinletisi ile 80. Yıl İlkokulu 1. sınıf öğrencilerinin gösterisi seyircilerden büyük bir ilgi gördü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.