Bu haber kez okundu.

Siirt'e İlk Darbe Mesajı 22.44'te Verilmiş
banner229

Siirt'te 320 askerin yargılandığı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasının duruşmasında, kente ilk darbe mesajının 3'üncü Tugay Komutanlığı Karargah Merkezine "Harekat Yıldırım" ibaresiyle saat 22.44'te geldiği belirtildi.

Siirt'te aralarında eski 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, yardımcısı Albay Alican Erkilitlioğlu ve eski İl Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin'in de bulunduğu 110'u tutuklu, 320 askerin yargılandığı FETÖ/PDY davasının görülmesine 6'ncı günde devam edildi. Duruşmada, sanıkların ifadeleri alındı.

İfadesi alınan eski Astsubay Mehmet Fatih Cebeci, 15 Temmuz'da muhabere karargahında görev yaptığını belirterek, darbe girişimi olduğunu komutanlığın muharebede binasında olduğu gece geç saatlerde öğrendiğini ileri sürdü. İlk darbe mesajının "Harekat Yıldırım" ibaresiyle saat 22.44'te Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezinden geldiğini anlatan Cebeci, eski 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek'in emriyle mesajın çıktısını çıkartarak Tugay Komutanına verdiğini aktardı.

23.01'den sonra 3-4 kez "Sıkıyönetim ilan edildi" ibareli mesaj geldiğini ifade eden Cebeci, son mesajın da saat 04.58'de "Darbeye teşebbüs edenlerin emirleri yerine getirilmesin" yönünde olduğunu ve bu mesajı da ilgili komutanına vakit kaybetmeden verdiğini aktardı.

Cebeci, "Ekinde hangi evraklar vardı" yönündeki bir soruya ise, gelen mesajların içeriğini okumadığını sonra karargahtakilerden öğrendiğini yanıtını vererek, "Harekat Yıldırım" ifadesi taşıyan mesajları, Harekat Merkezi dışında kimseye aktarmadığını ve mesajları olduğu gibi ekleriyle birlikte çıktısını çıkartarak komutanına verdiğini iddia etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.