Bu haber kez okundu.

Siirt Diyanet-Sen İl Müftüsüne Sahip Çıktı
banner229

Peygamber Efendimize ve İslami değerlere saldıran oda TV'ye sert tepki gösteren Diyanet-Sen Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok’a sahip çıktı.

İslam'a ve Müslümanlara düşmanlığı kendisine görev edinen, her fırsatta İslam'a olan kinini kusan ve Peygamber Efendimize hakaret etme cüretini gösteren "oda TV "ye tepki gösteren Diyanet-Sen Siirt Şubesi bugün İl Müftülüğü önünde sendika başkanlarının katılımıyla basın açıklaması düzeledi.

Diyanet-sen Siirt şuebe Başkanı Hamit Evin'in okuduğu açıklamada;Türkiye'de basın ve yayın alanında görev üstlenen kuruluşların din ve vicdan hüviyetini göz önünde bulundurması şarttır.
İslam'ın kural ve kaidelerini görmezden gelmeye çalışarak, kuranı kerimin içeriğini adeta çarpıtarak dine saldırı yapmak mantıkla izah edilemez. 
Basın özgürlüğü hakaret özgürlüğü değildir. 
Basın özgürlüğü din ve inançları küçümsemek ve ötekilestirmek değildir. Basının din ve inançlara saldırması ya da bilinçsizce haber hazırlaması bu ülke coğrafyasına zarar verecektir.
Biz diyanet sen Siirt şubesi olarak anlasilamayan net bir üslubun dışına çıkıp algilarla icra edilen basın dilini kabul etmiyoruz. Ve basının din ve inançlarla ilgili hazırladığı haberlerde kendi inandıkları gibi değil inanca ve değerlere saygılı bir şekilde yazmak zorundadır.sözde basın organ sitesindeki Peygamberimiz ve değerlerimiz ile ilgili kullanılan ifadeler onların ne kadar islamdan bihaber olduklarını ortaya koymaktadır

.Bu açıklamaları şiddetle konuyoruz biran önce tövbe etmeye ve özür dilemeye davet ediyoruz.Diyanet İşleri Başkanlığımızın görevlerinden biride islam dinin anlaşılması, anlatılması ve değerlerimize sahip çıkmaktır.

DiB Temsilcisi olan İl Müftümüz Sayın Ahmet Altıok Hocamız da islami insani ve vicdani bir açıklama yaparak sorumluluğunu yerine getirmiştir.Fakat  Sözde basın organı sayın müftümüzün sözlerini çaptırarak farklı bir algı oluşturmaya çalışmıştır. Bu tarz bir dil sarf etmek Diyanet İşleri Başkanlığına, bu ülke coğrafyasına İslam dinine saldırıdan başka bir şey değildir. 
İslam dininin ne denli şeffaf olduğunu, kuranı kerimin insanlık için bir rehber olduğunu, ve asla kötülüğü emretmedigini aksine kötülüğü men edip iyiliği emrettiğini bilmekteyiz.
Kuranı Kerim'in eşsiz yaklaşımını insanlığa sunan hazreti peygamberin de sadece ve sadece Kur'an'ın yolunda yürüdüğünü bütün müslümanlar çok iyi bilmektedir. Bugün kalkıp kitabımızı tartışmaya açmak, dinimizi anlaşılır dışı kılmak, peygamberimiz ile ilgili akıl ve mantık dışı ithamlar sarf etmek son derece yanlıstır. 
Haber ve yayın organlarının daha dikkatli olmasını, inançlar üzerinde yapılan haberlerin daha hassas bir üslupla ele alınması gerektiğini burada dile getiriyoruz. 
İslam dini yapılan yanlislari edep ve tevazu ölçüsünde uyarmayi emreder, bizlerde üzerimize düşeni yaparak uyarıda bulunuyoruz.

Bu tarz söylemlerin aksini iddia etmek, faydasız yanlış bilgiden başka bir şey değildir kamuoyuna saygıyla duyurulur

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.