Bu haber kez okundu.

Siirt Devlet Hastanesi’nde Kütüphane Açıldı
banner229

Eski Hastane Müdürü Şeref  Alper Işık’ın 22 ay boyunca uğraşıp gitmeden açmaya çalıştığı kütüphane aktif hale getirilerek, hizmet vermeye başladı.

Eski Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürü Şeref Alper Işık’a Vali Ali Fuat Atik tarafından yapmış olduğu üstün gayret ve özverili çalışmalarından dolayı “Üstün Başarı Belgesi” verilmişti.

Işık, gitmeden önce Devlet hastanesinde kütüphane kurarak, İstanbul'da faaliyetlerine devam eden Zeka ve Strateji Derneği'nden Siirt Devlet Hastanesi kütüphanesine 400 kitap kazandırmıştı.

Siirt Devlet Hastanesi eski Müdürü Alper Işık, Hastanenin geniş bir kitleye hizmet verdiğini belirterek, günde hasta ve refakatçi olmak üzere 7 ile 8 bin kişiye hizmet veriyor. Bunların yanı sıra personel ve stajyer öğrencilerde bulunuyor.

Bu kadar geniş bir kitleye hizmet verecek bir kütüphanenin olmaması bir eksiklikti. Hastanenin üçüncü katında uygun bir alanı kütüphane olarak dizayn ettiklerini ve şu anda 2 bin civarında kitabının bulunduğunu belirten Işık, kütüphanenin hizmet vermeye başlaması kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Siirt Devlet Hastanesi'nde bulunan kütüphanede; hastaneye başvuran hasta, hasta yakınlarına ve hastane personellerine boş zamanlarında veya bekleme sürelerinde kitap okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla kurulan kütüphanenin Siirt Devlet Hastanesine kazandırılmasında büyük emek ve çaba sarf eden Şeref Alper Işık’a teşekkür ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.