Bu haber kez okundu.

Siirt Devlet Hastanesinde Deprem Tatbikatı Yapıldı
banner229

Siirt Devlet Hastanesinde gerçeği aratmayan "Deprem Tatbikatı" yapıldı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), AFAD, İtfaiye Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Afet ve Acil Durum Planları (HAP) uygulama yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği, deprem ve sonrasında artçı şoklarla hastanede meydana gelen hasardan sonra hastaların tahliyesi yapıldı. Başhekim Yardımcısı Ümit Sinan Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, başarılı bir tatbikatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Özdemir, şöyle konuştu: "Tatbikatımızda deprem senaryomuzu işlemiş olduk. Hastanemize gelen yaralılara nasıl bir triyaj uygulayacağız, nasıl tedavilerini yapacağız. Teknik, lojistik desteğimiz nasıl olacak, bunların planlamasını gerçekleştirdik. Bundan sonra olacak doğal afetlere karşı hazırlıklı olabilmek için böyle bir tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikat sırasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.