Bu haber kez okundu.

İlimizden Teşvik Almaya İki Firma Hak Kazandı
banner229

Cazibe merkezleri programının açıklanması beklenirken çeşitli teşviklerden yararlanacak olan yatırımlar belli oldu. Ülke genelinde çeşitli teşviklerden yararlanacak olan yatırımların listesi bu günkü Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Enerji, eğitim, imalat sektörleri başta olmak üzere  birçok sektörden teşvik almaya hak kazanan 564 yatırıma ait listede,  Siirt ölçekli bir çok ilde 5-6 tane yatırım teşvik almaya hak kazanırken Siirt’ten iki yatırım teşvik almaya hak kazandı.

Siirt Organize Sanayi  Bölgesinde gerçekleştirilecek iki yatırım KDV muafiyeti işveren sigorta prim desteği ve benzeri bazı teşviklerden yararlanabilecek.Bu yatırımlardan ilki Kuzu Yapı İnşaat Madencilik AŞ tarafından yapılacak olan dolgu derz malzemeleri üretim tesisi.Tesis yıllık 229 ton üretim kapasitesine sahip olacak.

İkinci yatırım tekstil alanında. NİNOVA Tekstil firması tarafından gerçekleştirilecek olan yatırımda değişik tekstil ürünlerinin üretimi gerçekleştirilecek. Bu tesiste de yılda 155 bin adet değişik tekstil ürünün üretimi yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.