Bu haber kez okundu.

Siirt 'Çocuk Gelin' Kader'e İmam Nikahı Kıyan İmam Cezadan Kurtuldu
banner229
Resmi nikahtan önce dini nikah kıyanlara verilen hapisle ilgili ceza maddesinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal etmesiyle 12 Ocak 2014'te Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Düğümcüler Köyü'ndeki evinde cesedi bulunan 14 yaşındaki Kader Erten'in dini nikahını kıyan imam, cezadan kurtuldu.
Kader Erten ile ilgili açılan 'Cinsel istismar' davasında 'çocuk gelin'in babası Musa Erten ve kayınpederi Tahir Atak ile eşi Mehmet Atak'a 5'er yıl 5 ay ila 10 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezaları verilmiş, dini nikahı kıyan imam ise arınıyordu. Hakkında Van Çatak Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açılan ve bugüne kadar kimliği bile tespit edilemeyen imamın, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararından sonra hakkında yürütülen soruşturmanın takipsizlik ile sonuçlanacağı belirtildi.
BARO BAŞKANI: İPTAL EDİLEN YASA, KADINLARI KORUYORDU
Kader Erten'in davasını takip eden Siirt Baro Başkanı Cemal Acar, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen yasaların bugüne kadar bir nevi kadınların korunmasını sağladığını söyledi. Acar, şöyle konuştu: "Şimdi resmi nikahtan önce yapılan çok sayıda imam nikahı bulunuyor. İnsanlar önce imam nikahı kıyıyor, hatta kadınlar hamile kalıp çocuk doğuruyor. Sonra erkek 'anlaşamadık, uyuşamayız' diyerek resmi nikah kıymıyor ve buda çok sayıda kadın ve genç kızın mağdur olmasına yol açıyor. Kader Erten olayında da 12 yaşında resmi nikahı kıyan imam ile ilgili soruşturma sürüyordu. İmam bugüne kadar tespit edilmemişti ama artık tespit edilse bile çıkan bu düzenleme ile soruşturma takipsizlik ile sonuçlanacak."
İMAM BULUNSA DA CEZA YOK
Siirt'te evinde ölü bulunan çocuk gelin Kader Ertem'in imam nikahını kıyan kişi, "cinsel istismar suçuna yardımcı olmaktan" şüpheli olarak aranırken, Van'ın Çatak MüftüsüMuhammet Sadık Kılıç, olayın olduğu tarihte yaptığı açıklamada, resmi nikahı olmadan imam nikahı kıymanın kanunen suç olduğunu söylemişti.
Müftü Kılıç, "Bu nikahı kıyan kişi hakkında gereğinin yapılması gerekiyor. İmam nikahının gerçekleştiği tarihte ben burada görevde değildim. Fakat bölge halkı bu genç çocuğun dini nikahının burada kıyıldığını söylüyor. Osman isimli bir imamın kıydığı söyleniyor. Ancak müftülüğümüze bağlı Osman isimli bir imam yok" demişti.
EŞİ, BABASI VE KAYINPEDERİ CEZA ALMIŞTI
Pervari İlçesi'ne bağlı Düğümcüler Köyü'nde, eşi Mehmet Atak askerdeyken, 12 Ocak 2014'te intihar ettiği belirtilen 'Küçük gelin' Kader Erten'in ölümüyle ilgili Siirt 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, Kader Erten'in olay gününde askerde olan eşiMehmet Atak'a, 'Çocuğa nitelikli cinsel istismar' suçundan 8 yıl 4 ay, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 2 yıl 4 ay olmak üzere toplam 10 yıl 8 ay ceza verilmişti.
'Nitelikli cinsel istismar suçuna yardım etme' suçundan yargılanan Kader Erten'in babası Musa Erten ile kayınpederi Tahir Atak'a; 4'er yıl 2'şer ay, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 1 yıl 3'er ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti bu cezaları 5 yıl süreyle denetime tabi tutularak hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına karar vermişti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.