Bu haber kez okundu.

SİİRT BEŞİKTAŞLILAR DERNEĞİ SİGARA BIRAKMA KAMPANYASI BAŞLATTI
banner229
Siirt Beşiktaşlılar Derneği, sigarayı bırakmanın kazanımları ve kolay bırakmanın ipuçlarıyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla sigara bırakma kampanyası başlattı.
Siirt Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Ersan Kesici ve yönetim kurulu üyeleri ilimizde KETEM’de hizmet veren Sigara merkezini ziyaret ederek sigara bırakma kampanyası başlattılar.
Siirt Devlet Hastanesinde bulunan KETEM’de hizmet veren Sigara bırakma merkezini ziyaret eden Beşiktaşlılar Derneği, taşıdıkları döviz ve pankartlarla sigarayı bırakma çağrısında bulundular.
Siirt Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Ersan Kesici, yaptığı açıklamada, sigarayı bırakmaya niyetlenenlere yardımcı olmak için, bu kampanyayı başlattıklarını söyledi. Kesici, "Kampanyayı hep beraber el ele, omuz omuza ve sağlıklı bir hayat için sürdüreceğiz. Sigara, toplumumuzu yaralayan, hasta ve kanser eden bir illet. Biz de bu illetten inşallah kurtulacağız. Hasta bir toplum olmak istemiyorsak, acilen sigarayı bırakmamız lazım" dedi.
Sigara bırakma merkezi Doktoru Zozan Hekimoğlu yaptığı açıklamada, Beşiktaşlılar Derneğinin yaptığı anlamlı kampanyanın sevindirici olduğunu belirten Dr. Hekimoğlu, bu kampanyanın sigara içenler üzerinde olumlu bir etki bırakacağını kaydederek, sağlıklı bir toplum için sigaradan vazgeçilmesi gerektiğini ve kampanyaya destek veren Beşiktaşlılar Derneğini kutladı.
Dr. Hekimoğlu, Dünyada bir milyardan fazla, Türkiye'de ise 17 milyon kişinin sigara içtiğine dikkat çekerek, her yıl Türkiye'de 35 bin kişinin sigaraya bağlı nedenlerle öldüğünü belirtti.
Sigarayla mücadelenin yetersiz olduğunu belirten Hekimoğlu, "Dünyada 1 milyardan fazla, Türkiye’de ise 17 milyon dolayında insan sigara içmektedir. Ülkemizde her yıl trafik kazalarında yitirdiğimiz sayının 10-15 katı insan sigaraya bağlı bir nedenle ölmektedir. Üzülerek ifade etmek gerekir ki, bu kadar çok sayıda ölüme yol açan ve her yıl 1 milyon kadar çocuk ve gencimizi içine alan bu salgının kontrolü bakımından da ülkemizde kapsamlı ve sürekli bir mücadeleden söz etmek henüz tam mümkün değildir" dedi.
Dr. Hekimoğlu, Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattının kurulduğunu, sigarayı bırakmak isteyenlere destek verdiklerini ifade ederek, Sigara bırakma sürecinde takip edilmesi gereken adımları şöyle sıraladı: "Kaç lira tasarruf edeceğinizi hesaplayın ve bununla neler yapabileceğinizi düşünün; bırakmak için tarih belirleyin, zihinsel hazırlığı kolaylaştırın; bırakma günlüğü tutun; yakınlarınızdan destek alın, sigara içmeyenlerle daha fazla vakit geçirin; belirlediğiniz gün sigarayı bir seferde tamamen bırakın; düzeninizi değiştirin, daha önce sizde sigara içme isteği uyandıran durumları önleyin ya da değiştirin; olumlu düşünün, hep yapabileceğinize inanın, kendinizi ödüllendirin; sağlık profesyonellerinden destek alın" uyarılarında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.