Bu haber kez okundu.

Siirt Belediyesinden Kermes
banner229

Siirt Belediyesinin ev kadınlarına meslek edindirmek ve sosyal dayanışmayı geliştirmek amacıyla açtığı kurslar her geçen gün biraz daha büyüyor.

Ücretsiz beceri kurslarında öğrendikleri bilgilerle bir birinden güzel hediyelik eşyalar üreten ev kadınları, bu ürünleri satmak için kermes düzenledi.

13 Ekim tarihine kadar açık kalacak kermeste, Siirt Belediyesi Kadın Merkezindeki kursiyerler, açtıkları stantlarla ev yemekleri, takı tasarım, çeyizlik gibi eşyaları satışa sundu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara katılan hanımların el emeği göz nuru olan ürünlerinin sergileyeceği kermesin açılışını Siirt Valisi Ali Fuat Atik ve Siirt Belediye Başkan V. Ceyhun Dilşad Taşkın tarafından yapıldı.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik ve Belediye Başkan V. Ceyhun Dilşad Taşkın’ın açılış kurdelesini kesmesinin ardından açılan kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Vali Ali Fuat Atik kermesi gezerek ürünleri tek tek inceledi ve kursiyerler ile sohbet etti.

Kurslarda elde edilen ürünleri halkın beğenisine sunduklarını ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Müdür İrfan Tekin, şöyle konuştu: “Burada, makine dikiş nakış, iğne oyası, mis sabun, kokulu taş, örgü, takı ve benzeri kurslardan elde edilen ürünler yer alıyor.

Kurslara katılan kadınların yaptıkları ürünleri kermes ve sergilerde satarak aile bütçelerine katkı sağlandıklarını belirten İrfan Tekin, 13 Ekim tarihine kadar sürecek olan kermese tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtBelediyeKERMES
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hanzade Atasay 6 yıl önce

Halk eğitim müdürü bu haberi iyi okumalı.