Bu haber kez okundu.

Siirt Belediyesinden Kentin Çehresini Değiştirecek 3 Yeni Proje
banner229

 Siirt kent merkezinin daha çağdaş ve modern bir görünüme kavuşturulması amacıyla Siirt belediyesi bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında hazırlanan “ Güres Caddesini Gençleştirme”,  “ Modern Et Entegre Tesisi” ve “Ana Arterlere Asfalt, Ara Sokaklara Parke”   projelerinin tanıtımı belediye meclis toplantısında yapıldı.
Siirt kent merkezinin daha çağdaş ve modern bir görünüme kavuşturulması amacıyla Siirt belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında 2016 hizmet programı çerçevesinde hazırlanan “ Güres Caddesini Gençleştirme”,  “ Modern Et Entegre Tesisi” ve “Ana Arterlere Asfalt, Ara Sokaklara Parke”   projelerinin tanıtımı bu Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan başkanlığında düzenlenen Mart ayı belediye meclisinin 2. oturumunda yapıldı.

“Güres Caddesini Gençleştirme”

Siirt Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mesut Oğuz, tarafından ilk olarak kenttin en işlek ve trafiğe kapalı olan Güres Caddesi için hazırlanan “Güres Caddesini Gençleştirme” projesi hakkında yaptığı tanıtımda,  Güres caddesinin mevcut durumu ile çok yıprandığını ifade ederek, “ Güres caddesinin yıpranması nedeniyle belediye olarak cadde yeni bir düzenleme ve peyzaj çalışması yaparak yeni bir proje hazırladık. Hazırlanan proje ile cadde mevcut fiziksel halinin korunacak. Proje ile her iş yerinin önünden orta refüje kadar andezit taşları oluşan 4 metrelik  yol bırakılarak,  belediye  tarafından belirlenecek saatlerde  araç geçiş yapabilmeleri sağlanacak. Yine caddenin her iki yanına bırakılacak yol kenarlarına kaldırım yapılacak. Proje kapsamında cadde üzerinde bulunan yeşil alanlar çoğaltılarak,  yurttaşların oturup dilene bilmesi için bank ve kamelyalar yerleştirilecek. Güres Caddesini Gençleştirme” projesini çok yakın bir zamanda Siirt halkının onayına sunacağız. Projenin halk tarafından kabul edilmesi ve projenin hayata geçmesi ile birlikte Güres Caddesi modern ve çağdaş bir görünme kavuşacaktır” dedi.

“ Modern Et Entegre Tesisi”

Oğuz, daha sonra “ Modern Et Entegre Tesisi” projesi hakkında yaptığı tanıtımda, Siirt belediye bünyesinde yapımı Gökçebağ (Canika)  yolu üzerinde tamamlanan Canlı Hayvan Borsası yanında bulunan arazi üzerinde bin metre karelik  alan üzerine kurulacak  ve  yasal mevzuatlara  uygun modern  et entegre  tesisi projesinin  ihalesinin  önümüzdeki  hafta yapılacağını  belirterek, “ Projenin  ihale süreci  ardından  4 ayda  tamamlamayı hedefliyoruz. Tesisin hizmete geçmesiyle birlikte,  kent merkezinde bulunan hayvan pazarının da canlı hayvan borsasına taşınacağını, böylelikle hayvan sahipleri ve kasap esnafının büyük bir maliyetten kurtulacak”  şeklinde konuştu.

“Ana Arterlere Asfalt, Ara Sokaklara Parke”

 Oğuz, son olarak  “Ana Arterlere Asfalt, Ara Sokaklara Parke” projesi hakkında  yaptığı tanıtımda,  proje ile amaçlarının  2016  yılı içinde   yol yapım onarım ve  düzenleme  çalışmalarını  daha sağlık , sağlam ve  hızlı  bir  şekilde   olduğunu  ifade  ederek, 2016  yılı içerinde  kent içinde  bulunan  ve  uzunluğu  35 km’yi  bulan  ana arterlerin  50  bin ton asfalt ile  asfaltlanacağını,  Yine  proje  kapsamında halen asfalt olan çok sayıda sokağa parke  taşı  döşeneceğini söyledi. 

Anahtar Kelimeler:
SiirtBelediye3 Yeni Proje
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.