Bu haber kez okundu.

Siirt Belediyesi, Ücretsiz İşaret Dili Kursu Açtı
banner229

Siirt Belediyesi, işitme engelli vatandaşların daha rahat iletişime geçebilmesi için işaret dili kursu açtı.

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ücretsiz açılan işaret dili kursu vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

Siirt Belediyesi, engelli vatandaşların daha fazla bir kesim tarafından anlaşılması için işaret dili kursu açtı. Siirt’te engelleri ortadan kaldırmaya, işitme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı sağlamak amacıyla memur, öğrenci , esnaf ve vatandaşlara yönelik başlatılan kurs ilgi görüyor.

Orhan Doğan Parkı Gençlik Merkezinde eğitmen Zübeyir Özdemir tarafından verilen kursta kursiyerlere, işaret anlamları, işaret ve beden dili ilişkisi, işaret dili genel özellikleri, iletişim ve günlük konuşma dili, hazırlıklı ve hazırlıksız konuşma, işaret diliyle çevirmenlik konularında eğitim veriliyor.

Kursiyerler, işitme engellileri daha iyi anlama farkındalığını yaşayacaklarını, eğitim merkezinde güzel bir ortam olduğunu belirtirken kurs için Siirt Belediye Başkan V. Ceyhun Dilşad Taşkın’a ve Belediye çalışanlarına teşekkür etti

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden yapılan açıklamada kursa başvurmak isteyen vatandaşların Orhan doğan Parkı Gençlik merkezinebizzat başvuruda bulunmaları gerektiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 6 yıl önce

başvuru merkezi ve kurs keşke güres caddesi civarında olsaydı