Bu haber kez okundu.

Siirt Belediyesi, Çölyak Hastalarının Yanında
banner229

Siirt Belediyesi, Çölyak hastalarına ihtiyaç duydukları temel besin maddelerinin teminini sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor.

İlde yaşayan çölyak hastaları için içerisinde çeşit gıda malzemesinin bulunduğu koliler Siirt Belediyesi tarafından hazırlandı.Siirt Belediyesi il genelinde bulunan 98çölyaklı vatandaşa gıda yardımında bulunuyor. Her ay düzenli olarak kişi başına 1 koli gıda kolilerinin dağıtımı yapılacak.

Siirt Belediyesi Konferans salonunda Çölyak dağıtım programı düzenlendi. Programda Siirt Devlet Hastanesinde görev yapan İç Hastalıklar Uzmanı Doktor Murat Başaran tarafından Çölyak hastalarına sunum eşliğinde bilgilendirme yapıldı. Doktor Başaran“Çölyak Hastalığı dediğimiz şey gluten adlı proteine ince bağırsağın göstermiş olduğu bir alerji durumudur.

Bu alerji durumuna bağlı olarak yediğimiz gıdalar glüten içerdiğinden sindirimimizi sağlayan küçük uzantılar reaksiyon göstermektedir. Bu hastalık teşhisinden sonra sizinle birlikte ömür boyu sürer. Glutenli gıdalar tükettiğimizde midemizdeki vinüsler cansızlaşır ve bağırsaktaki yüzey alanı emzimi azaldığı içinde bu alerjiye bağlı olarak vücutta hassasiyet ve hastalığın belirtileri başlar.

Hastalığın belirtileri halsizlik, kusma, ishal, kas yorgunluğu ve güçsüzlük olarak kendini gösterir. Ancak, çölyak hastalığında korkmanıza da gerek yok. Çünkü glutene karşı diyetinizi düzenli olarak yaptığınızda size bir sorun çıkarmayacaktır” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aytek tarafından Çölyak hastalarına gıda kolileri teslim edildi. Siirt Belediyesi tarafından çölyak hastalarına 3 aylık 3’er koli dağıtımı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.