Bu haber kez okundu.

Siirt-Batman Yolu Ölüm Saçıyor
banner229

Siirt'in yıllardır en büyük kanayan yaralarından biri olan karayolu ulaşımı sorun olmaya devam ediyor.

Siirt-Batman karayoluna asfalt çalışması sürücülere büyük zorluklar yaşatırken, bilhassa yolun sağ ve sollu tarafına dökülen mucurların adeta kazalara davetiye çıkardığı belirtildi.

Her yıl büyüklü küçüklü yüzlerce trafik kazası meydana gelen bu yolda  onlarca insanımızda yaşamını yitirdi.

Türkiye’nin her yerinde sıcak kaplama asfalt yapılırken bu yolun ilkel bir yöntem olan mucur asfaltla yapılması kazalara yol açıyor. Yöntem ilkel, yetkililerde duyarsız olunca kaçınılmaz olarak çok sayıda trafik kazası meydana geliyor. Meydana gelen bu kazalarda hayatlarının baharında bir çok insanımız vefat ederken, çok sayıda bayan dul kalırken çok sayıda çocuk da yetim kalıyor. 

Vatandaşlar, “Karayolları ölüm saçıyor, bu yola dikkat çekilmesini bekliyoruz!. Zorunlu olmadıkça kimse Siirt-Batman arası karayolunu kullanmasın. Yetkilileri yıllardır büyük sorun yaşadığımız karayolları sorunlarını çözmeye davet ediyoruz" dediler.

Siirt-Batman Karayolu üzerine dökülen mucurlardan dolayı birçok aracın camlarının kırıldığını iddia eden vatandaşlar, “Yola dökülen mucurlardan ötürü araçlarımız hasar gördü. Dökülen bu mucurların araçların kaymasına sebebiyet vereceğini düşünüyoruz ve bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz” dediler.

Vatandaşların bu tepkisi sosyal medyaya da konu olurken, Siirt-Batman karayolunu kullanan sürücüler Facebook ve Twitter'da tepkilerini dile getirdiler.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
idris ertas 7 yıl önce

valla kusura bakmayın ama böyle yol olmas siirten batmana gıdene kadar dua edıyorus kaza yapmayalım dıye

Avatar
laf çok iş yok 7 yıl önce

ilimizde bulunan 250 tabela stk sı var ya ne yapar bunlar

Avatar
Kuzuların sessizliği 7 yıl önce

Siyasiler neden sessiz acaba

Avatar
mansur 7 yıl önce

yıllardır aynı sorun...millet uzayda piknik yapıyor bizimkiler yol bile yapamıyor bravoo valla..helel size..

Avatar
Birbey Bozbeyoğlu 7 yıl önce

Yorumlara baktığınızda Araba kullanmasını bilmeyen yola çıkmasın deniliyor. Mese araba kullanma meselesi değildir. Mesele böyle asfaltlama çalışması Türkiyenin hiç bir bölgesinde yoktur. Bu sadece Siirt Bölgesinde mevcuttur. Yol görmek istiyorsanız. Batman Diyarbakır arasını görün. Yol budur. Çiçeği burnunda sayın Valim Duyurulur. Birileri bu ilkel yol çalışmasını yapanları korumaktadır. Bunu siz bulun

Avatar
vatandaş 7 yıl önce

bence araba sürmeyi bilemeyen yola çıkmasn.. tmam belki mucur taşı asfaltlama ilkel bir yöntem ama zaten 10 gune kalmaz taşilar yapışıyor ve tertemiz bir yol oluyor. her ne kadar beton asfalt yapılması gereksede direksiyon hakimiyeti olmayan araç sürmeyi bilmeyen ve sadece ehliyetine guvenip direksıyona çıkanlar bu yolları kullanmasınlar. mucurlu yolda kaza oluyorda otoban gibi yollarda kaza olmuyormu..? sürmeyi bilmeyenler yuzunden bu kazalar oluyor. kimse kusura bakmasın

Avatar
vatandas 7 yıl önce

nerde nasıl araba kullanacağıını bilmeyen çıkmasın yola

Avatar
isimsiz 5 yıl önce

siz yani batmanlilar siirtliler toruru destek verin ondan sonra asfalt bekliyin devletten bunlar size cok bile bu yollar