Bu haber kez okundu.

Siirt Baro Başkanlığının, Adli Yıl Açılışı Açıklaması
banner229

Siirt Barosu tarafından yeni adli yıl açılışı nedeniyle yazılı basın açıklaması yapıldı.

Siirt Baro Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada; Yargı; hak arayanların ve mağdur olmuş insanların ilk başvurduğu yerdir. Bu yönüyle tüm meslektaşlarımıza önemli sorumluluk düşmektedir. Avukatlar, hakimler ve savcılar yargı erkinin temel vazifelerini ifa etmektedirler. Cübbelerinin cepsiz ve iliksiz olması, mesleğin önemini ve kutsallığını ortaya koymaktadır.

Demokratik hukuk devletinin en önemli özeliklerinden biri, hukukun üstünlüğü ilkesinin esas alınmasıdır. Yargı mensuplarının önceliği siyasi ve ideolojik kamplardan uzak kalarak bağımsız ve tarafsız davranmaktır.

Hukuk ilkelerinin dışında hiçbir gurubun yargıya hakim olması kabul edilemez. Bağımsız, tarafsız, adil ve hızlı işleyen bir yargı, devletinin ve bireylerin temel güvencesidir.

Biz, Avukatlar ve Siirt Barosu olarak bağımsız ve adil yargının, hukuk üstünlüğünün, insan haklarına saygının, hakkın ve adaletin tarafındayız. Yeni adli yıl ile birlikte coğrafyamızdaki sorunlarını son bulmasını, barış ve kardeşliğin tüm insanlığa yayılmasını dileyerek, yeni adli yılın ülkemize ve vatandaşlarımıza adalet, barış, kardeşlik ve mutluluk getirmesini diliyorum.

SİİRT BARO BAŞKANLIĞI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.