Bu haber kez okundu.

SİİRT BARIŞ MECLİSİ ÜYELERİ ANKARA İZLENİMLERİNİ ANLATTILAR
banner229
Siirt Barış Meclisi üyeleri Ankara’da yaptıkları temaslara ilişkin olarak basın toplantısı düzenlediler.
Siirt Barosunda düzenlenen basın toplantısında Barış Meclisi Üyesi ve Tabipler Odası Başkanı Op.Dr. Ekrem Bilek, Ankara da çeşitli siyasi partilerin yetkilileri ile yaptıkları temasların olumlu geçtiğini ve bu temaslarda Siirt’in şiddete karşı olduğunu belirttiklerini söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve aynı partinin milletvekili Deniz Baykal’la görüştüklerini ifade eden Bilek, parti ve görüşler arasında hiçbir ayırım yapmadıklarını belirtti. Yaşanan sorunun çözüm yerinin parlamento olduğunu belirten Bilek, Cumhuriyet Halk Partisi , Adalet Ve Kalkınma Partisi , Hak ve Özgürlükler Partisi  ve Hakların Demokratik Partisi’nin çeşitli düzeydeki yetkilileri ile görüştüklerini ifade ederek dedi.
“Görüşmelerimizin ana ekseninde parti ayırımı yapmamaktır. Her birimizin değişik görüşü vardır. Bir partiye gidip diğerine gitmediğimiz zaman Siirt’te ki mevcut havamızı bozmuş oluruz. Kürt sorununun çözümü konusunda da sivil toplum örgütleri olarak diyalog diyoruz, İmralı diyoruz, ama çözüm yeri parlamentodur.” Dedi.
Benzeri çalışmaları sürdüreceklerini belirten Dr. Bilek hükümetle bir görüşme gerçekleşmesi halinde daha geniş katılımlı bir heyetle gideceklerini söyledi.
Siirt Barosu Başkanı Av.Cemal Acar yeni bir güven ortamının oluşturulması gerektiğini belirterek, “Üç yıl devam eden barış süreci ya da çözüm sürecinin devam edebilmesi için taraflar arasında yeni bir güven oluşturulması gerekiyor. Yaşanan bu üç yıllık sürecin eksiğiyle doğrularıyla değerlendirilmesi ve bundan sonra daha iyi tedbirler alınarak şeffaf olunmalıdır. Türkiye, Kürt sorununu çözdüğü takdirde bölgemizdeki ülkelere de örnek olacaktır.” Diye konuştu.
Av.M.Ali Özel’de bölgenin Ankara’dan çok daha farklı göründüğünü ve esas sıkıntıyı bölge insanın çektiğini ifade etti. Özel şöyle dedi “Bu ateş bizi yakıyor. En fazla biz sıkıntısını çekiyoruz. Ankara’dan bakınca yaşadığımız zorlukların derecesi hakikaten algılanmıyor. Dolayısıyla çözüm noktasında çok fazla emek harcandığına inanmıyorum. Dedi.
Barış Meclisi üyesi Mehmet Alanç da yaşanan sorunun çözümünde sivil toplum kuruluşlarına ve medyaya önemli görevler düştüğünü belirtti. Basın açıklamasına meclis üyesi ve İnsan Hakları Başkanı Zana Aksu’da katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.