Bu haber kez okundu.

SİİRT AFAD PERSONELİNE, UYGULAMALI İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ
banner229
 Siirt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personeline “Uygulamalı İlk Yardım Eğitimi” verildi.

        Sağlık İl Müdürlüğü ile Siirt AFAD İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında, AFAD personeline ilk yardım ve müdahale eğitimi verildi.

      İlk yardım eğitmenleri, Mahmut Bozan ve Veysel Özer tarafından Afad toplantı salonunda, kurum bünyesinde çalışan 40 Personele, ilk yardımın nasıl yapılması gerektiği konusunda uygulamalı olarak eğitim verildi.

         Kamu kurum ve kuruluşlarına ilk yardım eğitimi vermeyi amaçladıklarını ifade eden İlk yardım eğitmeni Mahmut Bozan,"Temel İlk Yardım Eğitimi" kişinin hayati tehlikesini ortadan kaldırmak, iyileşmesini kolaylaştırmak ve durumunun kötüye gitmesini engellemek olduğunu belirterek,"İlk yardımın üç basamağı vardır. Korumak, bildirmek ve kurtarmak, olay ne olursa olsun, bu sıralama değişmez. Mutlaka korumakla işe başlayacağız, bildirmekle devam edeceğiz ve kurtarmakla sonuçlandıracağız."dedi.

      İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sami Bozkurt ise, bilinçli Personel sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirterek,"Çeşitli kademelerde görev yapan 40 personel arkadaşımız, ilk yardım eğitimi gördü. Bu eğitimlerde teorik- pratik bilgiler aldılar ve eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan personeller sertifika almaya hak kazandı. İnşallah bundan sonra olaylara daha hızlı, etkin ve bilinçli müdahale edilecek.”dedi.

        Bu tür eğitimlerle donanımın artırılması gerektiğini de ifade eden Bozkurt, İlk yardımın hayat kurtardığını, toplum içinde bu eğitimin yaygınlaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtAfadIlk Yardım
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.