Bu haber kez okundu.

SİİRT AFAD MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN “AYDES KULLANICI EĞİTİMİ” VERİLDİ
banner229
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce, Afet ve Acil Durumlara karşı dirençli toplum oluşturmak amacıyla Siirt'teki ilgili Kurumlara ve AFAD personeline 'AYDES (Afet Yönetimi Karar Destek Sistemi) Kullanıcı Eğitimi' verildi.
Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından afet olaylarında 26 hizmet grubundan sorumlu kurumlara yönelik “AYDES Kullanıcı Eğitim” verildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan AFAD İl Müdürü Ahmet Yıldız; Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, Siirt Afet Müdahale Planı (SAMP) doğrultusunda yerel 26 hizmet grubundan sorumlu kurumlara, 3'er günlük Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) Kullanıcı Eğitim verdiklerini söyledi.
AFAD İl Müdürü Ahmet Yıldız : ”Verilen eğitimin amacı, muhtemel bir afet vukuunda ana çözüm ortağı kurumların sistem üzerinde yapmaları gerekenleri bilmeleri ve sistemin işleyişi, afet sonrası binaların hasar durumu, kayıp sayısı, ihtiyaç duyulan her türlü araç, arama kurtarma ekip, ekipmanlarının ve insani yardımların sayısal verilerinin anında tespitini yaparak, afet bölgesine en kısa sürede ulaşmasını sağlamaktır.” dedi.
Yıldız, Afet öncesi hazırlık çalışmaları kapsamında, kurum ve kuruluşlara ait verilerin sisteme girilmesi ile oluşturulacak AYDES sisteminin takip, kontrol ve işlerliği Afad Siirt İl Müdürlüğünce takibinin yapılacağını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.