Bu haber kez okundu.

Sıcakların Artması Klima Satışlarını Arttırdı
banner229
Sıcakların tavan yaptığı ilimizde birçok markanın klima bayiliklerinde klimalar yok satmaya başladı.
Sıcakların etkili olması nedeniyle yüzde 100'lük artış yaşanırken klima satan esnafın da yüzü güldü. Klima satışlarının patlamasıyla birlikte vatandaş klima taktırmak için klima servisleri tarafından bir hafta sonrasına kurulum sırası almaya başladı.
 Klima satışlarının özellikle son bir haftada patlama yaşadığını belirten Siirt SiEMENS Bayi temsilcilerinden M. Sinan Efe, " sıcaklar nedeniyle vatandaşlar daha çok bayimizden bütçesine göre klima alıyor. Satışlardaki yoğunluğumuz nedeniyle servisimiz kurulum için 3 gün sonrasına sıra vermeye başladı.
  Türkiye genelindeki sıcaklıkların artışı ve özellikle bizim bölgenin sıcaklıklardan daha fazla etkilenmesi dolayısıyla klimalara olan talep artığını, Bunu ön gören markalar yeni nesil inverter klimalarla tüketicilerin gereksinimlerini iyi belirleyerek ürün gamlarını çeşitlendirmiştir.
  Bununla birlikte 2013 yılında çıkan enerji verimliliği ve AB uyum standartlarına uygun yasaya istinaden 01 Ocak 2014 tarihi itibariyle üretimi ve ithalatı yasaklanan ve yanı sıra 01 Ocak 2016 tarihi itibariyle satışının da yasaklanacağı A enerji klimaların yerini A++ İnverter klimalar almıştır. Yeni nesil inverter A++ klimalar eski model olan A sınıfı klimalara ve model farklılıklarına göre %20 ve % 60'a varan tasarruf sağlamaktadır. Bizlerde bu anlamda ürün ve marka çeşitliliğine önem vererek birçok dünya lideri markayı mağazamızda tüketicilerimize sunmaktayız.
  Ayrıca Klimanın doğru kullanılması yönünde birtakım kurallar olduğunu bulunduğunu dikkat çeken Efe, "Sadece klima almakla iş bitmiyor. Çünkü klima kullanımında sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bir takım kurallar vardır. Klimanın filtreleri belirli aralıklarla temizlenmesi gerekir.
 "Klima satışlarda ciddi bir artış olduğunu dile getiren MITSUBISHI, SİEMENS, GENERAL, SİGMA, FUJİTSU, TRONİC, PANASONİC VE LG Yetkili Bayi M .Sinan Efe, "İnsanlar klima alırken önce fiyatına baktığını fakat asıl önemli olan etkenin klimaların verimlilik değerleri olduğunu vurgulayan Efe, şunları söyledi: "Klimanın takılacağı ortam için önce keşif yapılmalı ve odanın artıları ve eksileri göz önünde bulundurularak monte edilecek uygun bir yer seçilmelidir.
 Keşif esnasında odanın içinde bulunan eşyalardan tutun evin cephesine kadar birçok etken göz önünde bulundurulmalıdır. Odanın içindeki ısı farkları, ısı kayıpları ve ısı kazançlarını termal kamera ile tespit edip odanın ebatına göre en doğru olan cihazın takılması gerekir. Klimalar insanların üzerine direk üflemeyecek şekilde montajı yapılmalıdır. Sağlık, kullanım ve enerji tüketimi açısından doğru yer seçimi de klimanın olmazsa olmazıdır"
"FİLTRE VE GENEL BAKIM ÖNEMLİ"
Tüketicinin sessiz ve tasarruf sağlayan invertörlü klimaları daha çok tercih ettiğini dikkat çeken Efe, "Klimanın kullanıcı tarafından yapılması gereken filtre temizliği gibi bakımları kesinlikle ihmal edilmemelidir. En geç 3-4 senede klimanın iç ve dış ünitesinin yetkili servis tarafından ciddi bir bakıma alınarak ilk günkü gibi tertemiz yapılması kullanıcının sağlığı açısından çok önemlidir.
Soğutmada kullanıcı sağlığı açısından dış ortam ısısıyla aradaki fark çok fazla olmamalıdır. Aradaki fark fazla olması durumunda dış ortama çıkıldığında vücut bir bocalama yaşar ve ortaya çeşitli sağlık sorunları çıkar. Bu anlamda klima kullanımı konusunda bilinçli olmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SiirtKlimaSinan Efe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.