Bu haber kez okundu.

SGK İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, Limak Alkumru Barajını Ziyaret Etti
banner229

Sosyal Güvenlik İl Müdürü (SGK) Abdulcelil İlbaş, İlimiz Tillo ilçesi, Botan Çayı üzerinde 2011 tarihi itibariyle elektrik üretimine başlayan Alkumru Barajına ziyarete bulundu.

İlbaş, ilimizin gelir kaynaklarından biri olan istihdamda ve ülke ekonomisine büyük katkısı olan Limak Alkumru Barajını ziyaret ederek, işveren vekilleri, tesis müdürü ve yetkili müdür ile bir araya geldi.

İlbaş, teknik personelin gayretli çalışmaları ilimiz açısından gelecek için umut verdiğini, ayrıca iş sağlığı güvenliği ile ilgili almış oldukları tedbirlerden ve ilimize sağladığı istihdamdan dolayı başta Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir beyefendi ve baraj çalışanlarına Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü adına teşekkür etti.

Baraj hakkında bilgi veren İşletme Müdürü, Alkumru Barajı Ve Hidroelektrik Santrali’nin toplam kurulu gücünün 261,27 MW olduğunu, yıllık otalama enerji üretiminin 1 Milyar Kwh saat olduğunu kaydetti.

Siirt il genelinin 20 MW enerji ihtiyacı olduğunu kaydeden İşletme Müdürü, bunun 14MW Alkumru ve Kirazlık barajlarından karşılandığını geriye kalan 6 MW ise Kurtalan’daki trafo üssünden karşılandığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.