Bu haber kez okundu.

Şeyh Muiniddin Aydın Yalova'da “İslam’da Merhamet” Konulu Konferans Verdi
banner229

Siirt’in önde gelen kanaat önderlerinden büyük mutasavvıflardan Şeyh Muhammed El Hazîn (k.s.) Hazretlerinin torunu Şeyh Muhammed Kazım’ın (k.s) oğlu olan Şeyh Muiniddin Aydın, Yalova’da Siirtliler Vakfının düzenlemiş olduğu “İslam’da Merhamet” konulu konferansa hatip olarak katıldı.

Yalova’daki Siirtlilerle bir araya gelen Şeyh Muiniddin Aydın söyleyişinde, İslam’da Allah’a kulluğun sadece namaz ve oruçtan geçmediğini, insanların yaratıcısı olan Allah (c.c.) huzurunda sürekli olduğunu hatırlaması gerektiğini, birbirlerine Tevazu, hak ve hukuk içerisinde gıybet yapmadan yaşamlarını idame etmesi gerektiğini belirtti.

Allah’a itaat ve ibadette insanın sadece namaz ve oruçla sınırlı kalmadığı belirten Aydın, İslam’da Allah’a kulluğun komşu haklarına riayet, hakaret etmemek, hak ve hukuka riayet edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu konularda sıkça Kur-an’dan ayetlerle örnekler veren Aydın, insanların özellikle komşularına hakaret, hak ve hukuka riayet etmek, hayvanlara merhamet edilmesi gerektiğini ve gıybet yapılmamasına dikkat çekip, bu konularda günahların Allah katındaki yerini anlattı.

İnsanlıkta tevazünün önemine de değinen Aydın, “ Müslüman yaratılışı gereği Allah’a iyi bir kul olabilmesi için sadece namaz kılması ve oruç tutması yetmez. Eğer namaz kılıp oruç tutan biri komşusuna hakaret ediyorsa, küfür ediyorsa, gıybet edip hak ve hukukunu çiğniyorsa işte o kul Allah katında tam cehennemliktir.

Müslüman olup direk Allah’a tevekkül eden bir insan bunlarla birlikte yüce yaradan Allah’ın (c.c.) bir diğer mahlûkatları olan hayvanlara da merhamet etmeli. Eziyet etmemeli. Onlardan haberdar olmamız gerekli.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) buyuruyor ki, “Yeryüzündeki mahlukatlara acıyın ki, Allah’ta size acısın.” yine Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, “Cennette saadetler o kişiye ki, Onurunu kaybetmeden ömür boyu tevazu gösterebilene” diyor. Beşeriyetin en merhametlisi olan Peygamberimizin yolundan gitmek takvamızın gereği olsun.” Dedi.

Muş’lu vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği, Şeyh Muiniddin Aydın’ın Siirtlilerle Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde buluştuğu konferansa, Yalova Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Başkan Yardımcısı Abdurrahim Solmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.