Bu haber kez okundu.

Şeyh Muiniddin Aydın, Ormanbağı Köyü Kahraman Bir Köyümüz
banner229

1 Şubat 2018 tarihinde Kuzey Irak'ın Kani Rash bölgesinde devam eden operasyonlar sırasında, bölücü terör örgütü PKK’nın hain saldırısında şehit olan Sözleşmeli Er Hayrettin Dindar için Şirvan ilçesine bağlı Ormanbağı köyünde Mevlit programı düzenlendi.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik ve eşi Fulya Atik, Garnizan Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz’un eşi Dilek Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kemal Benek, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay ile birlikte Şirvan ilçesine bağlı Ormanbağı köyünde düzenlenen mevlit programına katıldı.

Ormanbağı köyünde Vali Ali Fuat Atik’i ve beraberindeki heyeti Şirvan Kaymakamı Memiş İnan, Belediye Başkanı Necat Cellek, şehidin babası Akif Dindar, köy muhtarı Orhan Zeyrek ve köylüler karşıladı.

Köyde Cuma Namazı öncesi Ormanbağı Merkez Köy Camiinde başlayan mevlit programında; Kur'an-ı Kerim ve ürkçe, arapça ve kürtçe mevlidi şerif okunarak, şehit Er Hayrettin Dindar ve tüm aziz şehitlerimiz için dualar edilip, vatanın ve milletin birlik ve beraberliğinin daim olması temennisinde bulunuldu.

Mevlit programına katılan Kanaat önderi Şeyh Muiniddin Aydın’da Ormanbağı köyünün kahraman bir köy olduğunu belirterek, şehitlik mertebesinin önemine vurgu yaptı.

Seyh Muiniddin Aydın, sohbeti Cuma namazından önce iptila yani bela ve musibetlere sabır Allahın verdiği nimetlere ise şükür konularında vaaz verdi.

Aydın, Her canlının mutlaka tadacağı bir gerçektir ölüm. Dünyaya veda edip gidenin sevenleri açısından son derece elim olan bu olay, büyük de bir musibettir aynı zamanda. Bununla birlikte insanoğlunu saran sıkıntılar ölümle sınırlı da değildir.

Ruhsal, fiziksel ve ekonomik sıkıntılar, kaza ve felaketler, hastalık ve geçimsizlikler, takatimizi zorlayan çeşitli hâdiselerdir. Aslında olumsuz gibi görünen bu durumlar hemen her birimiz için sabır ve imtihan vesilesidir.“İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece ‘iman ettik’ demekle bırakılacaklarını mı sandılar?” ayeti, mü’minlerin hayatta meşakkat ve sıkıntılara her an hazırlıklı olmaları gerektiğine vurgu yapmaktadır. 

Şirvan İlçe Müftüsü Hulusi Güner,"Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler' demeyiniz. Bilâkis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız." ile "Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah'ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar." ayetlerine işaret eden Aydın "Şehitlerin, bizim idrakimiz dışında anlayışımız dışında hayat tabakaları vardır. Allah, onlara ölü dememizi yasaklıyor. Hadis-i şeriflerde, şehitlerin ruhlarının cennette yeşil kuşların kursağında olduğu, onların özgürce dolaştığı ortaya konuyor." dedi.

Güner, "Şehitler, cehennem azabından muaftırlar ve en güzel, en büyük kurtuluş olan ve her kim cehennemden kurtulmuş ve cennete girmeyi hak etmişse işte gerçek kurtuluş budur. Şehitlerin uhrevi kazançlarının en büyüğü gerçek kurtuluştur. İnsanlar bir dava için canını verebiliyor ve kanını akıtabiliyorsa, içten verdiği o can ve o kan, davanın daim ve kaim olmasını sağlar." diye konuştu.

Cuma namazı çıkışında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Atik, vatandaşlarla sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Vatandaşların taleplerini yetkililere not aldıran Vali Atik, Şehidin, babasına, yakınlarına ve köylülere başsağlığı ve sabır diledi.

Kapılarının her zaman şehit yakınlarına ve kahraman gazilere açık olduğunu kaydeden Vali Atik, ’’Şanlı al bayrağımızın altında millet olarak huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, canını bu vatan uğrunda, milletin bekası uğrunda şehit olan kardeşlerimizin ve bu uğurda çarpışan kahraman gazilerimizin sayesindedir. Bugün bizlere düşen görev, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen abideleri olan şehitlerimizin geride bıraktıkları ailelerine sahip çıkmak her daim yanlarında olmaktır." dedi.

Şehit Sözleşmeli Er Hayrettin Dindar’ın babası Akif Dindar da mevlidi şerife katılan Vali Ali Fuat Atik’e, ailesine ve tüm davetlilere teşekkür etti.

Mevlit programının ardından Ormanbağı köyü ilk ve ortaokulunu ziyaret eden Vali Atik, öğretmenlerle bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.

Okulda sınıfları tek tek gezen Vali Atik, öğrencilerle sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.