Bu haber kez okundu.

Şeyh Muiniddin Aydın, Bir Barışa Daha Vesile Oldu
banner229

Siirt çevresinde yüzlerce kan davasının çözümüne aracı olan dini kanaat önderlerinden Nakşi Şeyhi Muiniddin Aydın bir barışa daha vesile oldu.

Muş iline bağlı  Hasköy ilçesi Eşmepınar köyünde Kasımik aşireti ve Çiklo aşiretlerine bağlı aileler arasında yaşanan olay sırasında bir kişinin yaralanması neticesi yaşanan husumet İlimizin kanaat önderlerinden Şeyh Muiniddin Aydın’ın araya girmesi neticesinde barış ile sonuçlandırıldı.

Dua ve Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan Muiniddin Aydın, “Bizim buradaki görevimiz buradaki olayı tatlılıkla, güzellikle barıştırarak sonlandırmak. Bu arada çok emek veren olmuştur. Allah hepsinden razı olsun. Bir toplumun en başta sahip olması hicap eden durum husus birlik ve beraberlik halinde yaşamasıdır.

Birlik ruhunu kaybeden cemiyetler her şeylerini kaybetmek zorunda kalırlar. Onun için dinimizde birlik beraberlik korunması fitne ve felaketlerin üzerinde önemle durulması lazım. Muhterem kardeşler malumunuz bu olayda inşallah barışla noktalanacaktır. Barış olsun nasıl olursa olsun. Bizim kanaatimiz budur.

Bu vesileyle bu barışın gerçekleşmesinde emeği geçen bütün kardeşlerimize sonsuz şükranlarımızı bildirir, barışın kalıcı olmasını yüce Allah'tan temenni ve niyaz ederim"diye konuştu. 

 Şeyh Muiniddin Aydın tarafından barıştırılan iki aile daha sonra Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barış sözü verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.