Bu haber kez okundu.

Şeyh Muiniddin Aydın, Barıştırmaya Devam Ediyor
banner229

Muş’un Hasköy ilçesine bağlı Eşmepınar köyünde ‘Kasimik’ ve ‘Şiko’ aşiretleri arasında çıkan kavga sonucu iki aile arasında yaşanan husumet, Siirt’in büyük mutasavvuf kanaat önderi Şeyh-El Hazin Hazretleri soyundan Şeyh Muhammed Kazım (K.S)’ın oğlu Şeyh Muiniddin Aydın’ın (K.S) girişimleri sonucu barışla sonuçlandı.

Hasköy ilçesine bağlı Eşmepınar köyünde ‘Kasimik’ ve ‘Şiko’ aşiretlerine mensup iki aile arasında kısa bir zaman önce arazi meselesi yüzünden çıkan kavga sonrası husumet oluşmuş, çıkan kavgada çoğu kişi yaralanmıştı. İki geniş aile arasında başlayan husumet, Şeyh Muiniddin’in tarafları bir araya getirip sulh sağlamasının ardından barış yemeğiyle son buldu.

Husumetin insanoğluna yakışmadığı belirten Şeyh Muiniddin Aydın (K.S), bir araya gelip husumeti sonlandıran aşiret mensuplarına, “Böylesine köklü, böylesine büyük ve onurlu iki aileyi bir araya getirip barışı gerçekleştirmek bizim için büyük bir sevinçtir. Allah hepinizden razı olsun.

Sulhunuz hayırlı uğurlu olsun. Yüce Rabbim buyurur ki, birbirinizi sevin, sayın, tanışın. Kavga ve şiddet insanoğluna zarardan başka bir şey vermez. Allah birliğinizi, beraberliğinizi ve kardeşliğinizi mübarek eylesin.” dedi.

İkindi namazına müteakip hep beraber kılınan namazın ardından, iki aile büyükleri arasında barış sağlandı.

Aile fertlerinin kucaklaşıp helalleşmesinin ardından taraflar hep beraber yemek yedi.

Barışa, Hasköy Kaymakamı Ahmet Güneri, İlçe Müftüsü, İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürü iştirak etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.