Bu haber kez okundu.

ŞEYH MUHAMMMED EL MÜNKEDİRDE ÇALIŞMA YOK
banner229
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammedîn Halasının oğlu veya torunu olduğu belirtilen Şeyh Muhammed El Münkedir Cami ve türbesinde restorasyon ve düzenleme çalışmaları durmuş durumda.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylarda restore ihalesi gerçekleştirilen Ulus Mahallesindeki cami ve türbede çalışmalara yaz aylarında havaların sıcak olduğu gerekçesiyle ara verilmişti. Ancak kış mevsimine başladığımız bu günlerde bile çalışmalara başlanmamış durumda.
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen il koordinasyon kurulu toplantısında Vakıflar Bölge Müdürü restorasyon işini alan firmanın Tatvan da asayişle ilgili bir sorunu bulunduğunu bu nedenle çalışma yapılamadığını açıklamıştı. Ancak 2016 yılı başlarında teslim edilmesi gereken cami ve türbede henüz çalışmalara başlanmaması nedeniyle sürenin gecikeceği endişesini doğurdu.
Restorasyon ve düzenleme çalışmaları kapsamında caminin çevresindeki bazı evlerde satın alınarak yıktırılmış ve caminin çehresi ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Aynı yüklenici firma tarafından üstlenilen Cumhuriyet Camisindeki restorasyon çalışmaları da durmuş durumda.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.