Bu haber kez okundu.

SESOB’dan 'Bağ-Kur Primi' Değerlendirmesi
banner229
Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Rıfat Ayyıldız, BAĞ-KUR primlerinin artmasıyla esnafın mağdur olduğunu söyledi.
SESOB Başkanı Rıfat Ayyıldız, asgari ücretin artması ile birlikte esnafın ödediği BAĞ-KUR primlerinin de arttığını belirterek, esnafın mağdur olduğunu söyledi.
Yeni yıldan itibaren asgari ücretin bin 300 liraya çıktığını ifade eden Ayyıldız, bu artışın esnafın kendi imkanlarıyla ödediği primlere de yansıdığını dile getirerek, esnafın sırtındaki yükünün biraz daha arttığını vurguladı.
Esnaf ve sanatkarın ülke ekonomisine kazanç sağladığını belirten Ayyıldız, "Esnafımız, son aylarda yaşadığı siftahsız geçen günler nedeniyle evine ekmek götürememe telaşı yaşarken ve yeterince kazanmamasına rağmen borçlanarak BAĞ-KUR primini ödemektedir. Asgari ücretin artması ile birlikte sadece çalışanın değil, esnafın kendi primleri de artmıştır.
SSK primlerindeki artışın 110 lirası devlet tarafından karşılanacaktır. Esnafımızın primlerindeki artış ise yüzde 35 civarındadır. Biz esnafımızın sırtındaki yükünün azalacağını beklerken, prim artması esnafımızı da mağdur etmiştir.
İşçi için yapılan teşvik ve destekler zor durumdaki esnaflarımız içinde yapılmalı veya kolaylık sağlanmalıdır. Bölge Esnafımız için primler yeniden değerlendirilmeli ya da bize de 110 lira destek yapılmalıdır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.