Bu haber kez okundu.

Şehitler İçin Mevlit Okutuldu
banner229
Siirt'te görevleri başında şehit düşen 8 asker ve 2 korucu ile bölgedeki diğer illerde şehit düşen kolluk kuvvetleri mensupları ile geçici köy korucuları ve diğer kamu mensuplarının manevi ruhlarına hediye edilmek üzere Kuran-ı Kerim Tilaveti ve mevlidi şerif okutuldu.
Siirt-Pervari karayolunda meydana gelen saldırıda şehit düşen 8 asker ve iki gün önce Şirvan İlçesi'ne bağlı Oya köyünde nöbet dönüşü geçirdikleri trafik kazasında şehit düşen 2 korucu için ikindi namazına müteakip Çarşı Camii'nde Kuran-ı Kerim Tilaveti ve mevlidi şerif programına Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Akçakale, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mevlitte kuran tilavetinin ardından İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından Kur-an Kursularında şehitlerimizin ruhlarına okunan 76 Hatim Şerif'i hediye ederken şehitler için dua etti.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, mevlit programın şehitlerin manevi ruhlarına hediye etmek için organize edildiğini belirterek "Ülkemizin maruz kaldığı ve son zamanlarda artış gösteren terör olaylarında ülkemizin dört bir yanında ve özellikle bölgemizde görevleri başında şehit düşen kolluk güçlerimizin aziz mensupları ile geçici köy korucuları ve diğer kamu mensuplarının manevi ruhlarına hediye edilmek üzere, Cuma günü ikindi namazını müteakip, ilimiz Çarşı Camiinde, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve mevlidi şerif okunduğunu" söyled.
Katılımcılara mevlit şekeri ve gül suyu dağıtıldı.

Anahtar Kelimeler:
SiirtMevlidşehitler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.