Bu haber kez okundu.

Şehit Uzman Çavuş Yasin Baran, Dualarla Ebediyete Uğurlandı
banner229

Siirt'in Eruh ilçesi Akmeşe kırsalında yürütülen terörle mücadele operasyonunda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran (25) için İl Jandarma Komutanlığında uğurlama töreni düzenlendi.

Törene katılan şehidin annesi Pakize Baran oğlunu asker selamıyla uğurlarken, babası Fuat Baran ise gözyaşı döktü.

Törene Siirt Valisi Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik,  Vali Yardımcıları Erkan Savar,Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Siirt İl Jandarma komutanı Tuğgeneral Hilmi Atabay,Kırıkkale'den gelen şehidin annesi Pakize Baran ve babası Fuat Baran, İlçe kaymakamları, Belediye başkanları, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, daire amirleri, askeri erkan ve silah arkadaşları katıldı.

Şehit Yasin Baran'nın naaşının Siirt Devlet Hastanesinden ambulansla tören alanına getirilmesi, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program, şehidin özgeçmişinin okunmasıyla devam etti.

Öz geçmişi okunan şehidin, Siirt Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığında Jandarma Uzman Çavuş olarak göreve başladığı, bekar olan şehidin Eruh ilçesi Akmeşe köyü kırsalında teröristlerce açılan ilk ateş sonucu kahramanca şehit olduğu ifade edildi.

Kırşehir'in Polatlı köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Uzman Çavuş Yasin Baran'ın (25) bekar olduğu, 4 kardeşin en küçüğü olduğu belirtildi.

Törende konuşan Siirt İl Jandarma komutanı Tuğgeneral Hilmi Atabay, şehit uzman çavuş Yasin Baran'nın, makamların en ulvisi olan şehitlik makamına ulaştığını söyledi. Daha sonra İl Müftüsü Ahmet Altıok tarafından dua okundu.

ANNESİ ASKER SELAMI DURDU, BABASI GÖZYAŞI DÖKTÜ

Törene katılan şehidin babası Fuat ve annesi Pakize Baran, oğullarının Türk bayrağıyla örtülü tabutuna sarılıp öptü. Tören boyunca asker sulamı duran Pakize Baran, "Oğlum söz verdim arkadaşlarına ağlamayacağım. Bayrağını teslim almaya geldim. Hadi kalk gidelim kınalı kuzum" dedi.

Gözyaşı döken şehidin babası Fuat Baran ise Vali Ali Fuat Atik'e hitaben şunları söyledi:"İki torunum, iki oğlum var. Bu uğurda can vermeye hazırlar. Vatan sağolsun, millet sağolsun, ezanlar susmasın" dedi.

Törene katılanlar da 'Kahrolsun PKK' sloganlarıyla teröre lanet okudu.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere anne ve babasının da bindiği askeri uçakla Kırıkkale'ye uğurlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ebeze 5 yıl önce

Rabbim mekanını cennet etsin ailesine sabırlar versin

Avatar
SALİHA ERBEK 5 yıl önce

ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN