Bu haber kez okundu.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Adına  Kayaboğaz Köyünde Hatıra Ormanı Oluşturuldu
banner229
Siirt Valiliği, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki terör saldırısında şehit düşen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın doğduğu köyde hatıra ormanı oluşturdu, camide mevlit okutuldu.  Kayaboğaz Köyü'nde yapılan programa Vali Mustafa Tutulmaz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın,Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Akçakale, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Salih Karakuzu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Murat Erman, İ l Emniyet Müdürü Metin Özkan, Jandrama Alay Komutanı Şenol Yeloğlu, Baro Başkanı Cemal Acar ile daire müdürleri katıldı.
  İl Müftü Yardımcısı Abdullah Işık'ın okuduğu mevlit sırasında Başsavcı Ağçakale ve şehit savcının meslektaşları duygulu anlar yaşadı.
- Şehit savcı için fidan diktiler
Mevlidin ardından İl Orman İşletme Müdürlüğü'nce şehit savcı anısına hatıra ormanı oluşturmak için hazırlanan alanda fidan dikimi gerçekleştirildi.
Vali Tutulmaz, yaptığı konuşmada, şehit savcı anısına köyde hatıra ormanı oluşturulacağını belirterek, "Buraya bölgenin önemli ağaçlarını dikerek hem bölge ekonomisine katkı sunulmasını hem de meyve verdikçe savcımızın hatırlanmasını amaçlıyoruz" dedi.
- "Kurşunlar öncelikle insanlığa sıkılmıştır"
Ülkemizde terör olaylarının maalesef yıllardan beri devam ettiğini bölgenin de bundan etkilendiğini anlatan Tutulmaz, şöyle devam etti: "Ancak şunu hepimizin bilmesi gerekir ki; bu kurşunlar öncelikle insanlığa, huzurumuza, geleceğimize, insanımızın refahına sıkılmıştır. Biz terörle uğraşırken gelişmiş ülkeler vatandaşlarının huzuru, refahı için faaliyet yürütüyor. Güçlü bir Türkiye diğer ülkelerin hedeflerine ulaşması için büyük bir engeldir. 'Güçlü Türkiye olmasın' denmektedir. Dolayısıyla birlikte hareket ederek bu oyunlara gelmememiz gerekir." "Ülkemizi güçlü kılmamız gerekir ki; hepimiz bu servetten, refahtan, huzurdan pay alalım. Onun için bütün vatandaşlarımızın gelecekleriyle ilgili kararları başkalarının vermemesi konusunda duyarlı olmaları gerekir" ifadelerini kullanan Tutulmaz, hatıra ormanının oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
 Başsavcı Ağçakale da Savcı Kiraz'ın şehadetinin milli birlik ve beraberliğe vesile olduğunu dile getirerek, "Kiraz'ın ruhu, Türkiye'de gerçekleştirilen anma programları, okunan hatmi şerif ve mevlitlerle şad edilmeye çalışıldı. Arkadaşlarımızın da katkılarıyla oluşturulan hatıra ormanı ile meslektaşımızı sürekli hayırla yad edeceğimiz bir imkana kavuşmuş olacağız" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.