Bu haber kez okundu.

ŞEHİT POLİS MEMURU YALÇIN YAMANER VE TÜM AZİZ ŞEHİTLER İÇİN, MEVLİD VE HATİM DUASI OKUNDU
banner229
Siirtli vatandaşlar ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından, Siirt’te PKK bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyonda, Şehit olan Polis Memuru Yalçın YAMANER ve tüm aziz şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif ve Vatandaşlar tarafından okunan bin hatmin duası okundu.
Yatsı namazının ardından, Turgev konferans salonunda mevlit programı düzenlendi. Şehit Polis memuru Yalçın YAMANER’in yaşamının anlatıldığı slayt gösterisi, ilgiyle izlendi.
Ensar Cami İmamhatibi Ramazan Toprak tarafından okunan Mevlit’e, vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. “Şehidim 40. Günü” dolayısıyla Siirt’li vatandaşlar tarafından düzenlenen ve ilimizdeki Sivil toplum örgütlerince desteklenen Mevlit programında konuşan İl Müftüsü Faruk Arvas, Şehitliğin önemini Kuran-ı Kerimden ve Hadislerden örnekler vererek anlattı.
İl Müftüsü Faruk Arvas, vatandaşların ve ildeki Kuran Kurs öğrencilerinin Şehit Polis Memuru Yalçın Yamaner ve tüm aziz şehitlerin ruhlarına ithaf edilmek üzere bin hatmi şerif okuduklarını belirtti. Program, bin hatim duasının yapılmasıyla sona erdi.
Mevlit Programı çıkışında vatandaşlara lokum ikram edildi. İl Emniyet Müdürü Metin Özkan gazetecilere yaptığı açıklamada, mevlit programının Siirt’li vatandaşlarımız ve bazı Sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Tüm Siirt’li vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Turgev Konferans salonunda düzenlenen Mevlid programına;Vali yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Selim Karakuzu, Siirt İdare Mahkemesi Başkanı Mubin Emirmahmutoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Müftüsü Faruk Arvas, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, Ak Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu, Şehidin silah arkadaşları, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Ulus Mahallesi'nde 15 Ocak'ta eylem hazırlığındaki terör örgütü PKK mensuplarının kaldığı adrese düzenlenen operasyonda polis memuru Yalçın Yamaner, teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralanmış, Siirt Devlet Hastanesindeki müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.