Bu haber kez okundu.

Şehit Polis Hayrettin Şişman Ortaokulu’nda “Pi Günü” Farklı Etkinliklerle Kutlandı
banner229

Siirt ‘Şehit Polis Hayrettin Şiman Ortaokulunda “Pi Günü’ farklı etkinliklerle kutlandı.

Okulda yapılan etkinlikler renkli görüntülere sahne olurken, öğrenciler de doyasıyla eğlenceli dakikalar yaşadı.

Okul Müdürü Abbas Balcı etkinlikte yaptığı konuşmada: ”Mesleğimizin şiarı doğrultusunda, 18 Mart ile milli ve tarihi şuurumuzu, 21 Mart-23 Eylül Tillo Bilim Kültür Günü ile tarih, coğrafya, fizik ve astronomi bilincimizi, pi günü ile de matematiğe olan ilgiyi ve sevgiyi artırma hedefleriyle hareket ediyoruz. Okul olarak matematik farkındalığı için güzel bir etkinlik oldu. “ dedi.

Etkinlik koordinatörü ve Okulun Matematik öğretmeni Münevver Temiz ise, “Pi sayısı matematikçiler arasında bir gizemdir. Pi sayısı bir dairenin ya da çemberin ya da bunlara benzer üç boyutlu geometrik şekillerin çevreleri, alanları ya da hacimlerinin hesaplanmasında kullanılması, otomobil lastiklerinin çaplarının hesaplanmasından tutun da inşaatların kolon çaplarının hesaplanmasına kadar gündelik hayatta karşımıza çıkmaktadır.

Ayrıca elektrik, makine ve fizikte de kullanılan bir sayıdır. Bizler de okul idaremizin desteği ve öğretmenlerimizle birlikte bu günü çeşitli etkinliklerle kutlayarak, özelde pi sayısını genelde ise matematiğe olan ilgiyi ve sevgiyi artırmak istedik. Pi Günü’nün, öğrencilerimizin zihninde güzel bir hatıra olarak kalacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen, pano süsleme, tavan süsleme, pi kurabiyelerini tüm okula dağıtımı, pi pastasını öğretmenlerle kesimi,  pi çerçevesinde foto çekimi gibi birçok etkinlik büyük ilgi gördü.

Etkinliklere, Öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Pi Günü Nedir?

"Dünya Pi Günü", matematikçiler arasında Pi sayısının yaklaşık değerinin 3,14 olmasından dolayı 14 Mart tarihinde kutlanan ve bayram olarak kabul edilen gündür. 

Yunanca’da “çevre” sözcüğünün ilk harfi olan π simgesinden alan, bir dairenin çevresinin çapına bölünmesi ile elde edilen, matematikte kullanılmakta olup, değerinin tam olarak bilinmemesiyle birlikte genel bir ifadeyle 3,14 olarak kabul edilen sabit sayıya Pi Sayısı denilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adsız 6 yıl önce

Tebrik ederim çok güzel bir etkinlik. Başarılarınızın devamını dilerim.

Misafir Avatar
devran yıldırım 6 yıl önce @Adsız

çok beğendim teprikler

Beğenmedim! (0)
Avatar
ktütk 6 yıl önce

tmkdt

Avatar
Ela 4 yıl önce

Veysel naşvat nerede acaba