Bu haber kez okundu.

Şehit Polis Hayrettin Şişman Ortaokulu’nda “Pi Günü” Etkinliklerle Kutlandı
banner229

Siirt ‘Şehit Polis Hayrettin Şişman Ortaokulunda “Pi Günü’ etkinliklerle kutlandı.

Yoğun bir ilgi gören etkinlikler, renkli görüntülere sahne olurken, öğrenciler de doyasıyla eğlenceli dakikalar yaşadı.

Etkinliğe; İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mirza Tetik, Hüsamettin Şahin, Öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Okul Müdürü Abbas Balcı’nın selamlama konuşmasının ardından söz alan proje ve etkinlik koordinatörü Okulun Matematik öğretmeni Münevver Temiz,”Matematik sevilmeli, üstelik büyük bir aşkla. Çünkü matematik hayatın her yerinde ve hayatın kendisidir.” dedi.

Matematiğin hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Temiz; ”Doğum matematiktir. İlk dişin çıkma zamanı, ilkokula başlama yaşı, okula gelip gitme süresi, devam devamsızlık sayıları, Smaç yapma, maç süresi, sınavlarda başarılı olma, Tillo'daki ışık hadisesi, ulu camideki mimari kısaca her şeyde ve her yerde matematik vardır.” diye konuştu.

Temiz, Özelde Pi sayısını, genelde ise matematiğe olan ilgiyi ve sevgiyi artırmak ve çocuklarımızın zihninde matematiğe dair güzel anlar ve anılar bırakmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Pi Günü Nedir? "Dünya Pi Günü", matematikçiler arasında Pi sayısının yaklaşık değerinin 3,14 olmasından dolayı 14 Mart tarihinde kutlanan ve bayram olarak kabul edilen gündür. Yunanca ‘da “çevre” sözcüğünün ilk harfi olan π simgesinden alan, bir dairenin çevresinin çapına bölünmesi ile elde edilen, matematikte kullanılmakta olup, değerinin tam olarak bilinmemesiyle birlikte genel bir ifadeyle 3,14 olarak kabul edilen sabit sayıya Pi Sayısı denilmektedir.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.