Bu haber kez okundu.

ŞEHİT KORUCULAR İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ
banner229
Siirt'in Şirvan ilçesinde yol kontrolü yapan korucuları taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit düşen köy korucuları Cevdet ve Remzi Yeyrek için bugün Jandarma Alay Komutanlığında tören düzenlendi.
 Törene Vali Mustafa Tutulmaz, 3.Komando Tugay Komutanı Ahmet Şimşek, Vali Yardımcıları Bahadır Yörük, Ceyhun Dilşad Taşkın, Bünyamin Kuş, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Jandarma Alay Komutanı Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İlçe Kaymakamları, İl Genel Sekreteri Recep Güldoğan, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Şehit korucu ailelerinin yanı sıra köy korucuları katıldı.
 Tören bir dakikalık saygı duruşu, şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından, Jandarma Alay Komutanı Halidun Eren yaptığı konuşmada, “bugüne kadar birlikte omuz omuza mücadele verdiğimiz aziz şehitlerimizin aramızdan ayrılması başta aile fertleri ve sevenleri olmak üzere hepimizi yaralamıştır. Acımız büyüktür. Bu korucularımızı tekrar hayata döndürme şansımızın da olmadığını biliyoruz. Ama biliyoruz ki korucularımız, rütbelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bir şey daha biliyoruz. Bu kahraman korucularımız fani dünyadan ayrılırken bizlere ve Türk milletine mesaj vermektedir. Bırakılan bu mesajı iyi anlamak gerekir.
 En temel insan hakkı olan yaşam hakkını ortadan kaldırmayı ve kardeşi kardeşe kırdırtan terör örgütü tüm belirtileriyle devam etmektedir. Ve onlar bu belanın defi için şehit olmuştur.
   Bu olay vatan ve millet sevgimizi Atatürk ilke ve inkılapları ile Türkiye Cumhuriyetine olan bağlılığımızı ve bunlara yönelik tehditleri bertaraf etme olan inancımızı bir kat daha artırmıştır.    Değerli silah arkadaşlarım, sizlerin duygularına tercüman olmak için diyorum ki; bizler büyük Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda ve yüce milletine olan görev ve sorumluluğuna olan bilincinde, yolumuza devam edecek. Dün olduğu gibi bugün de yarın da insanlıktan nasibini almamış hainlere ve yurt içindeki destekçilerine gerekli cevabı yüce milletimizle birlikte vereceğiz.
 Aziz şehitlerimiz, bir millet vatan için ölmesini bilen evlatları var olduğu müddetçe yaşar. Bizler her ferdi ile bu duygu içinde olan yüce milletimizin evlatlarımız. Şerefin rengin varsa bu şehidimin rengidir. Milletini gururu, onuru ve şerefi varsa bu şehidin mezarıdır. Üzerinde dalgalanan bayraktır.” dedi.
Daha sonra Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas’ın okuduğu duanın ardından şehitler defnedilmek üzere Şirvan’ın oya köyüne ambulansla götürüldü.
Şehit cenazelerinin götürülüşü sırasında bazı korucular gözyaşlarına hakim olamadı.


Anahtar Kelimeler:
SiirtTörenŞehit Korucular
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.