Bu haber kez okundu.

ŞEHİT ER MANSUR CENGİZ KÜRTÇE AĞITLARLA TOPRAĞA VERİLDİ
banner229
Bölücü Terör Örgütü tarafından Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Karabulak Jandarma Karakol Komutanlığı’na gece 03:00 sıralarında yapılan hain saldırı sonucu şehit olan Jandarma Er Mansur CENGİZ son yolculuğuna uğurlandı.
  Erzurum’da düzenlenen tören sonrası Şehit Er Mansur Cengiz’in cenazesi 02/08/2015 günü askeri uçakla memleketi Siirt’te getirildi. Şehit Er Mansur Cengiz’in cenazesi burada ailesi ve yetkililer tarafından karşılandı.
  Bugün de ilk olarak Şehit Cenazesi Askeri Helikopterle Şirvan ilçesine bağlı Durankaya Köyünde bulunan baba ocağına götürüldü. Durankaya köyünde binlerce vatandaş tarafından karşılanan Şehit Er Mansur Cengiz’in cenaze namazı, köy camisinde kılındı. Daha sonra Şehit için, köy meydanında cenaze töreni düzenlendi.
 Törene, Şehidin ailesi ve yakınları, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirt eski Ak Parti Milletvekilli Osman Ören, Şirvan Kaymakam Vekili Ahmet Vezir Baycar, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, askeri erkan, bazı il genel meclis üyeleri, kurum müdürleri, civar köylerden gelen vatandaşlar, şehit aileleri ve gazilerle ile binlerce vatandaş katıldı.
  Cenaze törenine; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Sayın İsmet Yılmaz, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Genel Kurmay Başkanımız Sayın Necdet Özel ve İçişleri Bakanımız Sayın Sabahattin Öztürk Çelenk gönderdi.
 Törende bir konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz,“Acımız sonsuz. Sözlerin bittiği yerdeyiz. Terör örgütü insanlarımızın yüreğini yeniden yakmaya başladı. Biliyorsunuz uzun süredir barış süreci, kardeşlik süreci, milli birlik ve beraberlik süreci adı altında değişik denemeler yapıldı. Ancak bildiğiniz üzere, terör örgütü, her seferinde bu süreci yeni bir illegal yapılanmanın temeli olarak algıladı.
 Devletimiz her zaman şefkat elini uzattı, her zaman çözüm sürecinin aktörü olmak istedi, bunu kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe yansıtmaya çalıştı. Ancak malumunuz olduğu üzere bu kalleş terör örgütü her dönemde aynı ölçüde haince hareket etmektedir. Bu kardeşimizin şehit olduğu olayda da insanlığa aykırı bir eylem ortaya koydular, Terör örgütü Daiş benzeri faaliyette bulundular. Kalleşçe bomba yüklü bir traktörle karakola saldırdılar ve bunun karşılığını da çok yoğun bir şekilde alıyorlar ve alacaklar.
 Devlet olarak artık bu işin sonlandırılması için ne gerekiyorsa yapılacak, bunu bilin, bu kardeşimizin de kanı yerde kalmayacak. Hain terör örgütüyle her konuda mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu konuda devletimizin en üstünden, en alta kadar her kademedeki görevlilerin bunun sorumluluğunda bunun bilincinde. Ben buradan İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine ve Milletimize başsağlığı diliyorum.” diye konuştu.
 Şirvan İlçe Müftüsü Nazım Tophan helallik dilemesiyle son bulan törenin ardından, şehidin naşı binlerce kişinin katılımıyla, Cenaze omuzlara alınarak, tekbirler ve “Kahrolsun PKK” “Şehitler ölmez, Vatan bölünmez” sloganları eşliğinde köyden 2 km uzaklıktaki köy mezarlığına getirilerek, gözyaşlarıyla toprağa verildi. 
 Tabutun önüne atlayan şehit annesi Adile ve ablası Esra Cengiz, kürtçe ağıtlar yaktılar. Anne Cengiz, tabuta sarılıp, öperek, evladını son yolculuğuna uğurladı.

Cenaze defnedildiği sırada kendini tutamayan amca Kamil Cengiz, “Tüm devlet büyüklerine çağrıda bulunuyorum. Devletimiz sağ olsun. Canımız yandı kimsenin canı yanmasın, devlet büyüklerimden rica ediyorum, barış istiyoruz. Artık barış gelsin” dedi.

 Şehit yakınlarının Kürtçe ağıtları yürekleri dağladı. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Şehit Mansur Cengiz’in tabutunun üzerindeki Türk bayrağı ile şehidin fotoğrafını, baba Mehmet Fadıl Cengiz’e verdi. Tören sonrası Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki heyet, acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.