Bu haber kez okundu.

Şehit Er Hayrettin Dindar'ın Ailesine Taziyede Bulundular
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat Atik,  Ak Parti Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay, Tugay Komutan Yardımcısı Albay Oğuzhan Pehlivan, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek, Şirvan Kaymakamı Memiş İnan,  Ak Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu ile birlikte şehit Sözleşmeli Er Hayrettin Dindar'ın ailesini ve yakınlarını ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Vali Atik ve beraberindeki heyet, Kuzey Irak'ın Kani Rash bölgesinde devam eden operasyonlar sırasında, bölücü terör örgütü PKK’nın hain saldırısında şehit olan sözleşmeli Er Hayrettin Dindar için Şirvan-Ormanbağı köyünde kurulan taziye çadırında şehidin babası Akif Dindar, şehit yakınları ve Ormanbağı köylülerine taziye dileklerini ileterek, şehit ailesinin acılarını paylaştı.

Taziye çadırında vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Vali Atik, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Hepimiz bir Milletiz. Biz yeri geldiği zaman hepimiz Kürt olacağız, Türk olacağız, Arap olacağız, Çerkez olacağız, nasıl İstanbul feth edileriken hepimiz bir millettik, Türk’tük, nasıl Selahaddin-i Eyyubi Kudüs’ü feth ederken hepimiz kürt’ük, nasıl İspanya’nın fethinde hepimiz arap’tık, işte bizler bu anlayışa sahip olduğumuz zaman bizim önümüzü kimse tutamaz. Bizler vatanımızı, bayrağımızı ve ülkemizi seveceğiz.

Ülkemizde yaşayan her etnik kökenden insanlarımızı seveceğiz, kucaklayacağız. O İnsanların da bu ülkenin asli ve kurucu unsuru olduğunu kabul edeceğiz ve hepimiz birlik içinde kucaklaşacağız. Her türlü fitneyi de hep birlikte bertaraf edeceğiz.” dedi.

Afrin’deki Zeytin Dalı operasyonuna da değinen Vali Atik, “Afrin’de kahramanca mücadele eden Mehmetçiklere Allah güç kuvvet versin. Onları memlekete, vatana, Millete ve ailelerine bağışlasın. Ateş düştüğü yakar, Şehit ailemiz acıyı yaşadı, bizler, şehit ailemizin acısına ortak olmaya geldik. Şehidimiz, artık bu Milletin evladı oldu. Bu devlet, şehit Hayrettin Dindar gibi kahramanlar sayesinde ilelebet yaşayacaktır. Aziz şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Acılı ailemize başsağlığı diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Ak Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Ak Parti Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay ise Türkiye’nin tüm dünyada en çok yardım yapan birinci ülke konumunda olduğunu belirterek, “Tüm mazlum halklara kucak açan Türkiye, haçlıların ve onların maşa olarak kullandığı terör örgütlerinin saldırısı ile karşı karşıya ancak çok şükür güçlü bir ülkeyiz, ekonomimiz sağlam temeller üzerinde inşa edilmiştir.

Tüm sorunların üstesinden gelecek kudret ve kabiliyete sahibiz. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe bu mukaddes vatan ve bu aziz millet ilelebet hür ve bağımsız yaşayacaktır.” dedi.

Şehitlik mertebesinin önemine de değinen Aktay, Şehit yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Kur’an-ı Kerim’in okunduğu, taziye çadırında eller semaya açılarak, tüm şehitlerimizin ruhu, ülkemizin birlik ve beraberliği için dua edildi.

Taziye ziyaretlerini tamamlayan Vali Atik ve beraberindeki heyet daha sonra Ormanbağı Jandarma Karakol Komutanlığını ziyareti etti.

Şehit Sözleşmeli Er Hayrettin Dindar, 1 Şubat 2018 tarihinde Kuzey Irak'ın Kani Rash bölgesinde devam eden operasyonlar sırasında, bölücü terör örgütü PKK’nın hain saldırısında şehit olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.