Bu haber kez okundu.

Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Ağırlandı
banner229

Devletimizin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz onuruna iftar yemeği verdi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, eşi Fatma Tutulmaz, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi.

Polis evinde düzenlene iftar programına; Vali Mustafa Tutulmaz, eşi Fatma Tutulmaz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adalet Komisyon Başkanı Ömer Faruk Kaymaz, Baro Başkanı Av. Nizam Dilek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay,AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Siirt Şehit ve Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Kazım Ensarioğlu, kurum amirleri, şehit aileleri, gaziler, gazi yakınları ve basın mensupları katıldı.

Kuran tilaveti ile başlayan iftar programı, Müftü Vekili Muhammed Özdemir’in aziz şehitlerimiz için okuduğu dua ile devam etti.

Şehit aileleri ve gazilere hitaben bir konuşma yapan Vali Tutulmaz, Devletin her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu belitti.

Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan 13 askere Allah'tan rahmet dileyen Vali Tutulmaz, ‘Terör örgütü  PKK’nın bölgeye hiçbir zaman faydasının olmadığını, 30 yıldır bölgede sadece huzursuzluk, yoksulluk, kan ve gözyaşı yarattığını, devletin terörle mücadelesinin kararlı bir şekilde süreceğini’ belirtti.

Dış güçler tarafından bu örgüte her türlü desteğin verildiğini kaydeden Vali Tutulmaz, ‘inşallah hem örgütü, hem bu dış güçlerin yardımını hep beraber kararlı bir şekilde duruşumuzla bertaraf edeceğiz. 30 yıldan fazla bir süredir bölgemizde devam eden terör olayları nedeniyle çok sayıda vatandaşımızı şehit verdik, gazilerimiz oldu. Dün de yine Şırnak ilimizde 13 değerli askerimizi terörle mücadelede şehit verdik. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Şehitler bu toprakların ilelebet kardeşlik iklimini devam ettirecek, bu toprakların ve İslam coğrafyasının mührü olacak.” diyerek sözlerini tamamladı.

Katılımın yüksek olduğu programda, şehit aileleri ve gazilerin sorun ve taleplerini dinleyen Vali Tutulmaz, kendileri ile sohbet ederek, sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

Şehit ve gazi çocuklarına çeşitli hediyeler verildi.

Vali Tutulmaz, yemek sonrası, şehit aileleri ve gazilerle tek tek tokalaşarak, kendilerini kapıda uğurladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.