Bu haber kez okundu.

“Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” Düzenlendi
banner229

Anadolu’da yaşayan bütün halkların birlikte oluşturduğu Sarıkamış Destanının 103. yılı münasebeti ile ilimizde “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Sarıkamış Harekâtı’nın 103. yılı nedeniyle Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak başlatılan ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ Siirt Valiliği himayelerinde binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda start verilen yürüyüş, Atatürk Anıtı ve Güres Caddesi güzergahından devam ederek, Fevzi Çakmak İlkokulu önünden TÜRGEV Konferans salonunda sona erdi.

Türk bayrakları ve Sarıkamış destanını anlatan pankartların taşındığı yürüyüşe; Vali Ali Fuat Atik, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Vali Yardımcısı vBünyamin Kuş,İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kemal Benek, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Siirt Üniversitesi Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Nihat Şındak, Baro Başkanı Av. Nizam Dilek, AK Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu, kurum müdürleri, siyasi parti, dernekler ve STK temsilcileri, öğrenciler, sporcular ve binlerce Siirtli katıldı.

 Anma programının ikinci bölümüne ise TÜRGEV konferans salonunda devam edildi. Kuran-ı kerim tilaveti ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.

Sarıkamış Destanının 103. yılı dolayısıyla İl Müftülüğünce, Kuran Kurslarında ve Camilerde okunan 103. hatmin duası, İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından okundu.

Törende daha sonra Sarıkamış destanı ile ilgili belgesel film izlettirildi.

Siirt Valiliğince hazırlanan Hoşaf ve buğday ekmek, katılımcılara dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.