Bu haber kez okundu.

Sarıkamış Şehitleri Anıldı
banner229
Anadolu’da yaşayan bütün halkların birlikte oluşturduğu Sarıkamış Destanının 101. Yılı münasebeti ile ilimizde “Sarıkamış Şehitleri” düzenlenen törenle anıldı.
Konuklar anma etkinliğinde bir grup asker tarafından karşılanırken, davetlilere şanlı bayrağımız dağıtıldı.
Tören, aziz şehitlerimiz için yapılan duanın okunması ile başladı. Sarıkamış etkinlikleri ile ilgili resim sergisinin gezilmesinin ardından, sinema salonuna geçildi.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, Sarıkamışla ilgili bir belgesel izlendi. Daha sonra vatandaşlara Sarıkamış şehitlerinin 101 yıl önce o günün yemek menüsüne uygun olarak hazırlanan Buğday Ekmek ve Üzüm Hoşafı ikram edildi.
Program, Siirt Takasbank Güzel sanatlar Lisesi Öğrencileri tarafından Sarıkamış’ı konu alan ağıtlar ve ezgilerin çalınması ile devam etti. Törene; Vali Mustafa Tutulmaz, 3.Komando Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Alican Erkiletoğlu, Rektör Prof Dr. Murat Erman, Baro Başkanı Av.Cemal Acar, Vali Yardımcıları Ceyhun Dilşad Taşkın, Bahadır Yörük ve Bünyamın Kuş, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüssam Olgaç, Kurum Müdürleri, AK Parti il Başkanı F.Özgür Çalapkulu ve yönetim kurulu üyeleri, bazı Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.