Bu haber kez okundu.

Sancak Ailesine Kriptolu Tezgah
banner229
 Paralel Devlet Yapılanması’nın, Türkiye’deki çok önemli iş adamlarına kurduğu kumpasın yeni detayları ortaya çıktı. Fethullahçı terör Örgütü’nün hedef seçtiği iş adamlarının ortak özelliği ise Türkiye’nin geleceğine damga vuracak dev yatırımlara imza atmaları. Savcılığın tespitlerine göre FETÖ’nün bir çoğu ‘uydurma bilgilerle’ kumpas kurup, operasyon için uygun zaman kolladığı iş adamları arasında Sancak ailesinden de iki önemli isim yer alıyor.

NOTLAR ELE VERDİ
Paralel Yapı’nın, 2010-2012 yıllarında hazırladığı kumpas listesi, kurye olarak kullandığı polis aracılığıyla deşifre oldu. Havaalanında FETÖ mensuplarına listeyi ve kriptolu notları vermeden önce kopyasını alan kurye polis, bu çok kritik dokümanları 17/25 Aralık’tan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı’na teslim etti.
TAKİBE ALDILAR
Savcıya yaklaşık 100 sayfa ifade veren FETÖ kuryesinden elde edilen dokümanlar arasında Sancak ailesinin yanı sıra birçok önemli iş adamına ait ticari sırlar ile özel hayatlarına ait yüzlerce video, fotoğraf ve ses kaydı vardı. İfadesinde her şeyi itiraf eden kurye, FETÖ’nün kirli tezgahının ortaya çıkarılmasını sağladı.
CESARET EDEMEDİLER
Kriptosu çözülen notlarda 2010 yılı ve sonrasındaki dönemlerde FETÖ’nün, ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ile Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’a yönelik operasyon için harekete geçtiği, ancak cesaret edemeyerek beklemeye aldıkları anlaşıldı.
SANCAK KORKUSU
Aynı notlarda, Paralel çetenin iş adamı Murat Sancak ile ilgili kumpas senaryosu hazırladığı, ancak Ali Fuat Yılmazer’in uyarısıyla vazgeçtikleri bilgisi yer alıyor. Yılmazer’in, dönemin il emniyet müdürü Hüseyin Çapkın ile Murat Sancak’ın dostluklarından endişe ettiği ve böyle bir girişimin Çapkın’ın devre dışı bırakılmasıyla mümkün olabileceğini belirttiği notu dikkat çekiyor.
İNCE HESAP YAPILDI
Bir başka notta ise Ethem Sancak ile Murat Sancak’ın, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep tayyip erdoğan ile yakın ilişkilerini hesap eden FETÖ, Emniyet’te yapacakları yeni kadrolaşma için bunun sorun olabileceğine yönelik endişeleri dile getiriyor.
İŞTE KRİPTOLU NOT
“İstanbul için planlanan şubelerden taviz verilmemesi, İst-org-ter-kırmızı çizgi. Burada bazı kadro grupların..., Siirtli Sancak Grup,.... eski milli görüş gruplarını yanına alarak bazı yerler için bastırmaları Hüseyin Çapkın beye güç kaybı yapabilir. Bu nedenle Başbakan ve çevresinin fazla müdahil olmaması gerekir” şeklindeki notta geçen ‘İst-org-ter-kırmızı çizgi’ ifadesiyle kastedilen bilgi, “İstanbul Emniyeti Organize ve terörle Mücadele Şube kırmızı çizgimiz oldu. Buralarda kadrolaşmayı tamamlamalıyız” şeklinde. Devamındaki mesaj ise Milli Görüşçüler ve Sancak Grubunun bu kadrolaşmaya engel olabileceği yolundaki değerlendirme.
iHANET OPERASYONU
FETÖ’nün emniyet müdürlerinden Yılmazer’in çekincesinden sonra Sancak ailesine yönelik operasyonun ekip düzeyine indirildiğine yer verilen notlarda, FETÖ yönetiminin onaylaması halinde iyi ve kötü polis yöntemi kullanılarak bir girişimde bulunulabileceği belirtiliyor. İhanet notlarında, “Ancak bilinmelidir ki Ethem Bey’in çok ciddi ağırlığı var. Herhangi bir etkileşimde bize karşı olan ön yargısı problem olabilir. Medyayla ilgili görüşmesi kayıtta istenildiğinde metin üzerinden hareket edebiliriz. Bu durumda Hüseyin Bey saf dışı edilmeli” ifadeleri yer alıyor.
Kaynak: Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.