Bu haber kez okundu.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN OKULLARA BİSİKLET DAĞITILDI
banner229
Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, Siirt Üniversitesinde, Bisiklet dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü, Siirt Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan protokol çerçevesinde okullarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan okullara 230 adet Bisiklet dağıtıldı.
Siirt Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz,“Sağlık Bakanlığımız tarafından Bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında düzenlediğimiz bu etkinlik, diğer etkinliklerden farklı özelikler taşıyor. Toplumumuzda Bisiklet kullanımı çocuk oyunu gibi algılanıyor. Oysa gelişmiş toplumlarda bir hayat tarzı olarak karşımıza çıkıyor.
Bisiklet kullanımının birçok faydası var, ekonomik getirisi, park sorunu yok ve en önemlisi sağlıklı yaşama büyük bir katkı sunuyor. İlimizde maalesef bisiklet kullanımı için yerel yönetimler tarafından yapılan herhangi bir alt yapı çalışması yok. Geçen yıl Siirt Devlet Hastanesi açılış törenine katılan Sayın Sağlık Bakanımız, Belediyelerin yapacağı her bir kilometre bisiklet yoluna, bin bisiklet verileceğini söylemişti. Ancak Belediyelerimiz tarafından bu konu ile ilgili herhangi bir çalışmanın yapılmadığını görüyoruz. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dedi.
AK Parti Siirt Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay ise, Halk sağlığının bir yaşam biçimi ve hayat tarzı olduğunu belirterek, Siirt il genelinde Bisiklet kullanımı için yeteri alt yapı hizmetleri bulunmamakla birlikte, yerel yönetimlerinde kurumlar arası işbirliği içinde olması gerektiğini belirtti.
Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir de; “Yapılan araştırmalarda toplumumuzun yaklaşık %72 sinin hareketsiz yaşadığı, Ülkemiz genelinde de kadınların %87’sinin, erkelerin ise %77 sinin yeterli ölçüde fiziksel aktivite yapmadığı belirlenmiştir. Dedi. Hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşması, obezitenin artmasına neden olan önemli faktörlerden biri olduğunu ifade eden Özdemir, Fiziksel hareketsizlik yalnızca yetişkinler için değil, çocuklar ve gençler için de ciddi bir sağlık riski taşıdığını’ söyledi.
Özdemir, Siirt il genelinde 6-11 yaş arası çocuklara, 2015 yılı için 230 bisiklet dağıtılacağını, Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda 2016 yılı için 1250 adet, 2017 yılında da 2500 adet bisiklet dağıtılacağını sözlerine ekledi.
 Bisiklet teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Erman: ‘Böyle bir organizasyon içinde olmanın heyecan verici olduğunu ve Siirt Üniversitesi olarak bu tür işbirliklerinin içinde olmaktan mutluluk duyacaklarını.’ belirtti.
Konuşmaların ardından, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Siirt Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak işbirliği protokolü imzalandı. Daha sonra Siirt Üniversitesi bahçesinde, öğrencilere bisikletler dağıtıldı.
Siirt Üniversitesinde düzenlenen törene; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Siirt Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Vali Yardımcıları Bahadır Yörük, Bünyamin Kuş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, bazı kurum müdürleri, sağlık çalışanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Birbey 9 yıl önce

araçların kaldırıma park ettiği, yayaların zorunlu olarak caddelerde yürüdüğü, çayhanelerden dolayı bayanların rahat yürümediği bir kentte bisiklet dağıtmak kadar komik bir şey olamaz. ilgililerin dikkatine sunulur.önce bisiklet yolu sonra bisiklet