Bu haber kez okundu.

SAĞIRSU KÖYÜ ŞEHİT GAZİ VE AİLELERİ DERNEĞİNİN AÇILIŞI YAPILDI
banner229
Siirt İl Merkezine bağlı “Sağırsu köyü Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği”nin açılışı yapıldı.
Sağırsu köyünde yapılan açılış törenine; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirt şehit ve Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Lütfi Yiğit, Köylüler ve davetliler katıldı.
Vali Tutulmaz, törende derneğe başarı dileyerek, derneğin, Ülkemizin milli birlik ve beraberliğine, kardeşliğine vesile olmasını diledi.
Türkiye Cumhuriyetinin çok güçlü bir devlet olduğunu belirten Vali Tutulmaz,,"Devlet olarak, şehit yakınlarımıza, gazilerimize bir kutsal emanet gibi sahip çıkmalıyız. Onların geride bıraktıkları aileleri de, şehitlerimizin milletimize bıraktığı emanettir. Bu cennet ülkemizde, vatandaşlarımız hür ve huzur içerisinde yaşayabiliyorsa, bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. Ülkemizin birliği ve dirliği için yaşamlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.”dedi.
Dernek binası açılış töreninde, aziz Şehitlerimiz için Kuranı Kerim okunarak, dua edildi.
Vali Tutulmaz, dernek binasını gezerek şehit aileleriyle sohbet etti. Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet daha sonra, Köy mezarlığında 1994 yılında şehit olan aziz şehitleri ziyaret etti. Daha sonra köylülerin sorun ve taleplerini dinleyen Vali Tutulmaz, köy içi yolarında eksik kalan kısımların parke taşı ile yolların düzenlenerek, köylülerin hizmetine sunacaklarını söyledi. Köy çocuklarıyla da bir araya gelerek, kendileri ile sohbet eden Vali Tutulmaz, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Vali Tutulmaz, Sağırsu Köyü Jandarma karakol komutanlığını da ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.