Bu haber kez okundu.

Roma, Bizans ve İslami Döneme Ait  390 Adet Bronz ve Gümüş Sikke Ele Geçirildi
banner229

Siirt'in Kurtalan ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlendiği operasyonda çeşitli dönemlere ait 390 adet sikke ile tarihi eserler ele geçirildi,1 kişi gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Siirt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince alınan duyum ve yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, (A.T.) isimli şahsın Kültür ve Tabiat Varlığı Kaçakçılığı yaptığı, elinde bulundurduğu tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen malzemeleri satmak için müşteri aradığı bilgisi elde edilmiştir.

Bu kapsamda Siirt İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü ve Kurtalan-Gözpınar Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince, 18 Ekim 2018 günü Siirt İli Kurtalan İlçesi, Gözpınar Köyünde (A.T.) isimli şahsın ev ve eklentilerinde adli makamlardan alınan arama kararlarına istinaden yapılan aramada

(390) Adet çeşitli ebatlarda Roma, Bizans ve İslami döneme ait olduğu değerlendirilen Bronz ve Gümüş Sikke,

(14) Adet Obje,

(12) Adet çeşitli ebatlarda Yüzük,

(1) Adet Altın olabileceği değerlendirilen Sikke,

(2) Adet Altın Arama Dedektörü olmak üzere toplamda; (417) adet eski eser ele geçirilmiştir.

Söz konusu olayla ilgili olarak ele geçirilen Kültür ve Tabiat Varlıklarına el konularak,  Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş olup, alınan talimatlar doğrultusunda şüpheli şahıs hakkında gerekli soruşturma işlemleri başlatılmıştır.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, her türlü kaçakçılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

SİİRT VALİLİGİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.